ŠPORTNO PLEZANJE

Kot pajek se je Janja Garnbret sprehodila do finala

Finale v plezanju, ki je prvič na OI, bo v petek. Mia Krampl se ni prebila do finala.
Fotografija: Janja Garnbret je bila izvrstna na balvanih. FOTO: Mohd Rasfan Pool Via Reuters
Odpri galerijo
Janja Garnbret je bila izvrstna na balvanih. FOTO: Mohd Rasfan Pool Via Reuters

Kvalifikacije športnega plezanja je najboljša slovenska plezalka Janja Garnbret preskočila z odliko. V treh različnih prvinah plezanja je bila skupno prva in bo v petek ob 10.30 lovila zlato. Medtem ko je gledalce po hitrostni preizkušnji stiskalo pri srcu, Janja je namreč dosegla 14. čas, je na balvanih vse postavila na svoje mesto. Bila je edina, ki je uspešno rešila vse štiri. A to še ni vse, Janji je uspelo do vrha vseh štirih uspelo priti v prvem poskusu.

»Sem sem prišla z enim ciljem in vsi vemo, kaj je ta cilj. Ne bom preveč napovedovala. Pritiske čutim z vseh strani, a se bom potrudila, da jih ne bom preveč absorbirala,« je pred začetkom tekmovanja v športnem plezanju z a RTV dejala Janja Garnbret.

Mia Krampl. FOTO: Stoyan Nenov, Reuters
Mia Krampl. FOTO: Stoyan Nenov, Reuters


V težavnostnem plezanju (zadnja tretjina kvalifikacij) športnega plezanja je Janja kot najbolje uvrščena tekmovalka na svetovni jakostni lestvici v 15-metrsko steno vstopila kot zadnja. Težavnost je končala na četrtem mestu na višini 30, s 56 točkami pa je vendarle dobila kvalifikacije. V petkov finale se je uvrstilo osem tekmovalk, ki se bodo za odličja potegovale v petek ob 10.30 po slovenskem času. 

Druga slovenska predstavnica v športnem plezanju Mia Krampl je na končnem 18. mestu. Najboljši dosežek je dosegla v težavnosti s sedmim mestom. Njen zmnožek je znašal 1764 točk. V hitrosti je bila 18., balvane pa je končala na 14. mestu.

image_alt
Oči vseh Slovencev danes uprte v Garnbretovo: Pripravljena sem kot še nikoli

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije