ODBOJKA

Zamrznili Sibirce

ACH Volley pripravil senzacijo v ligi prvakov.
Fotografija:
Odpri galerijo

Spet so padli Rusi! Po srebrni reprezentanci, na evropskem prvenstvu je v četrtfinalu izločila rusko izbrano vrsto, je namreč ACH Volley v drugem krogu skupine B lige prvakov v dvorani Tivoli s 3:2 (23, 16, –25, –23, 17) ugnal ruskega prvaka Kuzbas iz sibirskega Kemerovega. Po dveh urah in 25 minutah ogorčenega boja ter pravi drami je bil junak dvoboja srbski korektor Božidar Vučićević.

Enaindvajsetletnik, rojstni dan je praznoval v ponedeljek, je bil s kar 36 točkami daleč prvo ime obračuna. »Po tem uspehu nam bo lažje, a se ne smemo preveč sprostiti. Vsak dvoboj namreč prinaša kaj novega. Menim, da je bila to moja najboljša tekma, saj gre vendarle za ligo prvakov, to tekmovanje ima največjo vrednost,« je bil vesel 205 cm visoki nekdanji srednji bloker Vučićević. »Rusi so na vsaki tekmi favoriti. A že na evropskem prvenstvu smo jim pokazali, zdaj še v ligi prvakov, da tudi v Sloveniji igramo dobro odbojko. Počasi bodo morali to dojeti. To je spodbuda, moramo pa ostati realni.

Če pogledamo proračune ekip, imajo vsi veliko večje. Šli bomo niz za nizom in morebiti nas čaka še kakšna zmaga,« je menil srednji bloker Matic Videčnik. Sprejemalec Jan Pokeršnik pa je dodal: »Tu sta dve veliki točki, ki ju nihče ni pričakoval, igralci in strokovni štab pa smo v to verjeli. Menim, da nas Rusi niso podcenjevali. Morebiti niso verjeli, da smo tako dobri in da smo jim lahko enakovredni, pa smo jih presenetili.« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije