OP FRANCIJE

Za Tamaro Zidanšek konec pravljice na Roland Garrosu

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek izgubila v polfinalu OP Francije.
Fotografija: FOTO: Sarah Meyssonnier, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Sarah Meyssonnier, Reuters

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je na odprtem prvenstvu Francije v Parizu v polfinalu izgubila proti Rusinji Anastaziji Pavljučenkovi s 5 : 7 in 3 : 6. Rusinja se bo v finalu Roland Garrosa pomerila z zmagovalko drugega polfinala med Čehinjo Barboro Krejčikovo ter Mario Sakari, 17. nosilko iz Grčije.

Triindvajsetletna Zidanškova, ki se je tenisu zapisala šele pri 14 letih, se je kot prva Slovenka po Mimi Jaušovec prebila v polfinale katerega od turnirjev velike četverice, vendar je tam obstala. Devetindvajsetletna igralka iz Samare je po letu 2014 in Mariji Šarapovi postala prva Rusinja, ki bo igrala v finalu Rolanda Garrosa.


Konjičanka je na poti do uspeha kariere po vrsti premagala šesto nosilko Kanadčanko Bianco Andreescu, Američanko Madison Brengle, Čehinjo Katerino Siniakovo, Romunko Sorano Cirstea in Španko Paulo Badosa. Po uri in pol je Pavljučenkova servirala za finale enega izmed turnirjev za grand slam in se tja prvič tudi uvrstila. V četrtfinalu Pariza je bila le 2011, med osmimi najboljšimi pa še trikrat v Melbournu ter po enkrat v Wimbledonu in New Yorku. Tamara Zidanšek je v karieri igrala v dveh finalih WTA, letos v Bogoti in leta 2019 v Nürnbergu, Rusinja pa je osvojila 12 turnirjev WTA.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas