ALPSKO SMUČANJE

Vrnila se je kraljica slaloma, a tokrat ostala brez jelenčka

Prvi slalom sezone je dobila Slovakinja Petra Vlhova, Ana Bucik je bila 16.
Fotografija: Petra Vlhova je prevzela tudi skupno vodstvo. FOTO: Jussi Nukari Lehtikuva, Reuters
Odpri galerijo
Petra Vlhova je prevzela tudi skupno vodstvo. FOTO: Jussi Nukari Lehtikuva, Reuters

Zmagovalka prvega od dveh ženskih slalomov ob koncu tedna v Leviju na Finskem je Slovakinja Petra Vlhova, ki je v finalu pred Američanko Mikaelo Shiffrin ubranila prednost s prve proge. Meti Hrovat se napad v finalu ni izšel in je odstopila, Ana Bucik je bila 16., Neja Dvornik je v svojem prvem finalu v svetovnem pokalu prve točke osvojila kot 28.

Če v Söldnu pred enim mesecem na veleslalomski premieri ni bilo Shiffrinove zaradi bolečin v hrbtu, pa je Levi ponudil spopad dveh najboljših slalomistk zadnjih sezon. In najboljši v prvem polčasu slalomske preizkušnje pod žarometi na območju polarnega kroga v Božičkovi deželi nista razočarali. Lastnica šestih slalomskih kristalnih globusov, aktualna svetovna prvakinja v disciplini se je prva spustila po Črni progi ter tako prekinila dolgi desetmesečni tekmovalni post.

Tekmovalni premor pri Američanki ni pustil večjih posledic. Šele Vlhovi, ki je nastopila kot peta, je uspelo izboljšati čas Shiffrinove za 15 stotink sekunde. Najboljšima na vrhu se je najbolj približala Avstrijka Katharina Liensberger (+0,52).
V drugi vožnji Vlhova ni ponovila napake z lanske tekme, ko je prav v finalu odstopila, ter je za 18 stotink sekunde prehitela Shiffrinovo za še drugo zmago v Leviju po letu 2017.

Vlhova je bila najhitrejša na obeh progah za še 15. karierno zmago v svetovnem pokalu in tako tudi sama prejela v dar severnega jelena, ki ga tradicionalno podarijo zmagovalcu v Leviju. Z zmago pa je prevzela tudi mesto vodilne v skupnem seštevku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije