SVETOVNO PRVENSTVO

Vrača se Peter Prevc, v kvalifikacijah že med najboljšimi

Na tekmo so se uvrstili vsi štirje Slovenci.
Fotografija: Peter Prevc z dobrimi obeti. FOTO: Lisi Niesner Reuters
Odpri galerijo
Peter Prevc z dobrimi obeti. FOTO: Lisi Niesner Reuters

Avstrijec Stefan Kraft je bil najboljši v kvalifikacijah na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju. Za skok dolg 127 metrov je prejel 143,5 točke in za vsega 1,3 točke ugnal Norvežana Johanna Andreja Forfanga, ki je s 133,5 metra dosegel najdaljši skok kvalifikacij. Nemec Markus Eisenbichler (127,5 m) je zaostal 2,7 točke.

Zelo dobro je nastopil Peter Prevc, ki na mali skakalnici ni dobil priložnosti za nastop, tokrat pa se vendarle prebil v ekipo in zaupanje trenerja Roberta Hrgote s šestim dosežkom kvalifikacij in skokom dolgim 129 metrov.

Ostali Slovenci so bili daleč od najboljših, a so se vsi uvrstili na tekmo in jih glavna naloga čaka v petek. Junak slovenskega tabora z male naprave Anže Lanišek ima še vedno težave s poškodbo hrbta, skok dolg 118,5 metra pa je zadostoval za 17. oceno kvalifikacij. Cene Prevc je pristal pri 119 metrih in bil 21., Bor Pavlovčič pa je skočil 115 metrov in bil 26.

Kvalifikacije so bile izredno izenačene, saj je bilo med prvim Kraftom in 12. Nemcem Karlom Geigerjem, ki je na tej napravi slavil na novoletni turneji, manj kot 10 točk razlike. Poljak Pyotr Žyla, ki je v Oberstdorfu postal svetovni prvak na manjši napravi, je bil v kvalifikacijah četrti.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas