EHF LIGA PRVAKOV

Vikingi pred utrdbo Zlatoroga

Celje Pivovarna Laško na zadnji letošnji domači tekmi v ligi prvakov gosti Elverum
Fotografija: Alem Toskić sprejema vlogo favorita proti Elverumu. FOTO: CPL
Odpri galerijo
Alem Toskić sprejema vlogo favorita proti Elverumu. FOTO: CPL

Še pet tekem v koledarskem letu 2022 čaka rokometaše Celja Pivovarne Laško, nocoj ob 18.45 bo zadnja domača v EHF ligi prvakov in verjetno zadnja, na kateri se lahko Toskićevi mladci odkrito spogledujejo z zmago. Tudi Elverum je pri eni zmagi z osmih tekem, dosegel jo je prav proti Celju na Norveškem. Če slovenski prvaki nočejo pristati na zadnjem mestu v skupini B, se morajo Vikingom oddolžiti.

En velik presežek in en velik spodrsljaj sta zaznamovala prvo polovico sezone Celja, ki je senzacionalno premagalo Kiel in doživelo hud poraz v Trebnjem v ligi NLB. Trener Alem Toskić je zadovoljen ... »Dobro sledimo ciljem, ki smo si jih zastavili pred sezono. Smo vodilni v Sloveniji. Tisti kiks s Trimom, ki ste ga omenili, je bil neizogiben. Smo v hudem ritmu, tekmeci pa izjemno močni, pride do utrujenosti. Naleteli smo na bombico, morda še dobro, da v Trebnjem, ker v tistem trenutku bi lahko izgubili tudi proti šibkejši ekipi. Kar se tiče lige prvakov, nismo imeli velikih pričakovanj. Na začetku smo pokazali, da se lahko kosamo s favoriti, ampak sčasoma so se pokazale naše omejitve, predvsem v izkušnjah in krajši klopi,« je ocenil Toske, ki se strinja, da bi bila evropska sezona videti lepše, če ne bi bilo Celje najslabše med 16 udeleženci LP.

Običajno prihajajo v Zlatorog očitni favoriti, Elverum pa je tekmec po meri. »Rekel bi, da gre za ekipo, podobno naši, mlado in ambiciozno. Goji hiter skandinavski način rokometa. V zadnjih dveh tekmah je bil Elverum zelo blizu presenečenju proti Kielcam. Na Norveškem je odločila ena žoga (2. novembra je bilo 31:29; op. p.). Tokrat igramo doma, moramo se postaviti v vlogo favoritov in pokazati, da se lahko nosimo z blagim pritiskom. Gremo na polno od prve sekunde po zmago,« je odločen Srb, ki je za dlje ostal brez na novo poškodovanega vratarja Nebojše Bojića in upa, da bosta nared Tim Cokan in Gal Marguč, ki sta izpustila sobotno zmago v Mariboru (31:28; Suholežnik 8, Vlah 7, Strmljan 5 za Celje).

Dolga brada zadnjega podviga

Čeprav gre v Zlatorogu vse bolj ali manj po planu, pa ne gre prezreti, da so pivovarji zadnjo zmago, ki jo lahko ozaljša pridevnik velika, dosegli že daljnega 25. septembra v Velenju. Ob začetku veselega decembra bi veljalo doseči še kakšno, ki bi razveselila navijače. Veliko bo odvisno od prvega zvezdnika Aleksa Vlaha. »Aleks je zelo utrujen, že vso sezono vleče ekipo. Ne more igrati 60 minut in moram ga šparati. Njegov način igre je takšen, da vselej da vse iz sebe, zato se hitro troši. Kar imamo, imamo. Vsi skupaj moramo stisniti zobe in doseči zmago, ki bi nam veliko pomenila. Pa tudi navijačem. Vem, da je celjska publika vajena zmag, ampak tej ekipi ne moremo ničesar zameriti, kar zadeva ligo prvakov. Skupina je neverjetno močna, da si konkurenčen, moraš igrati na 150 odstotkov,« še pove Toskić.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije