NOGOMET

Vijolični po uspehu v Krškem: V sobotni derbi na polno

Nogometaši Maribora samozavestni pred derbijem z Olimpijo. V Posavju do novih treh točk s štirimi napadalci hkrati.
Fotografija: Luka Zahović je po številnih poskusih v 88. minuti le premagal vratarja Krškega Marka Zalokarja. Foto: Blaž Samec
Odpri galerijo
Luka Zahović je po številnih poskusih v 88. minuti le premagal vratarja Krškega Marka Zalokarja. Foto: Blaž Samec

LJUBLJANA – Nogometaši Maribora so tudi na vročem gostovanju v Krškem z odliko opravili svojo nalogo. Osvojili so vse tri točke za zmago z 2:1, čeprav so se s trdoživimi Posavci dodobra namučili vse do 81. minute, ko je imeniten zadetek s prostega strela dosegel Amir Dervišević. Dotlej je v domačih vratih kot prava hobotnica deloval Marko Zalokar, ki je bil zadnja ovira ob silovitem naletu Štajercev v drugem polčasu. Ti so bili zelo skromni v prvem delu tekme, ko je imelo Krško najlepšo priložnost za vodstvo, a Miljan Škrbić ni dovolj natančno zaključil akcije v 37. minuti. Luka Zahović je v 88. minuti prinesel dokončni mir v vrste prvakov, toda Krčani se niso sprijaznili z usodo, v tretji minuti podaljška je mariborsko mrežo zatresel Josip Balić. "Ponovila se nam je tekma z Olimpijo (Krško je takrat doma izgubilo z 0:1, op. p.), pri analizi bomo videli nekaj zadev, ki niso šle v našo korist. Maribor je to znal unovčiti z dvema goloma. Svojim fantom nimam česa očitati, pričakoval sem, da bomo v zaključku tekme fizično padli. Med drugim smo igrali s tremi mladinci, v obdobju 27 dni smo odigrali že deveto tekmo. To se je poznalo, Maribor pa je preveč izkušen in kakovosten, da tega ne bi izkoristil," je dejal trener Krškega Alen Ščulac.
Vijolični so vsaj prenočili na vodilnem položaju in vrgli rokavico Olimpiji, ki je imela svojo obveznost proti Ankaranu včeraj zvečer, ko sta bili na sporedu tudi tekmi Aluminij - Domžale in Celje - Rudar, Gorica in Triglav pa se bosta v zadnji tekmi 33. kroga udarila šele danes ob 18. uri. Trener Maribora Darko Milanič je svojim varovancem pred sobotnim derbijem z Olimpijo v Ljudskem vrtu namenil kar dva dni počitka. Zbral jih bo jutri, ko se bo začel načrt za prevzem prvega mesta. Milanič je moral v drugem delu tekme na stadionu Matije Gubca zaigrati z vsemi štirim napadalci (ob Zahoviću še Jan Mlakar, Marcos Tavares in Jasmin Mešanović), da je strl obrambo Krčanov. "Že pred koncem prvega polčasa smo spremenili postavitev, tudi v začetku drugega smo ostali v rombu, in to mi je bilo bolj všeč. Moraš poskušati, verjeti, dvakrat smo se že odločili za igro s štirimi napadalci hkrati in nam je uspelo. Seveda pa mi je žal, da nismo zabili prej, ko smo imeli vse pogoje. Raje bi videl, da bi hitreje zaključili, ampak tokrat se je videlo, da ne bo tako. Imeli smo opravka s tekmecem, ki se je odlično branil," je pojasnil Milanič, ki komaj čaka na derbi: "Na razprodanem stadionu moramo leteti. Hočemo odigrati dobro in zmagati na kakovosten način. Ni dvoma, da bomo imeli ekstremno dobro podporo. Signal, da ni več vstopnic, je jasen, prav tako kot naša naloga. V soboto gremo na polno." Veliki derbi, zadnji v tem državnem prvenstvu, bo v soboto ob 20.30. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije