PREDALA DVOBOJ

VIDEO: Drama slovenske tenisačice v kvalifikacijah OP Avstralije

Prebivalcem so mestne oblasti Melbourna naložile, naj ostanejo doma, zapirajo okna in vrata in domačim ljubljencem močno omejijo gibanje na prostem.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

Dalila Jakupovič je ponoči začela kvalifikacije na prvem največjem turnirju sezone, odprtem prvenstvu (OP) Avstralije, čeprav se dim in močno onesnažen zrak zaradi požarov na peti celini še ni razkadil. Jakupovičeva je proti Švicarki Stefanie Vögele dobila prvi niz s 6 : 4, nato pa zaostajala s 5 : 6, vendar  dvoboja zaradi napada kašlja in težav z dihanjem ni mogla nadaljevati.

Takoj po dvoboju sicer še ni moč trditi, da je bil za njene težave z dihanjem kriv močno onesnažen zrak, a številne igralke in trenerji so Jakupovičevi stopili v bran in pozvali organizatorje, da v takšnih razmerah ni moč igrati.

Po več mesecih katastrofalnih požarov v Avstraliji se je kakovost zraka v Melbournu močno poslabšala in postala ena najslabših na svetu, avstralske oblasti so jo označile za za zdravje ogrožajoče.



Prebivalcem so mestne oblasti Melbourna naložile, naj ostanejo doma, zapirajo okna in vrata in domačim ljubljencem močno omejijo gibanje na prostem.

Resen napad kašlja in težave z dihanjem

Organizatorji turnirja so zatrdili, da spremljajo kakovost zraka in da lahko sodniki prekinejo dvoboje, da bi zaščitili zdravje igralcev. A prvi dan kvalifikacij so vseeno začeli, sicer malo pozneje, kot je bilo predvideno, nato pa je za nove pomisleke poskrbela Jakupovičeva, 180. igralka z lestvice WTA, ko je morala predati dvoboj.

Luksemburška tenisačica Mandy Minella je prek twitterja sporočila: »Šokirana sem, da so se začele kvalifikacije na @AustralianOpen. Kaj pa zdravje vseh ljudi, ki morajo tu delati, še posebej otrok, ki pobirajo žogice?«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije