SMUČARSKI SKOKI

Veter odpihnil možnost slovenskih orlov za nove stopničke

Objavljeno 01. december 2019 16.42 | Posodobljeno 01. december 2019 21.43 | Piše: STA, T. V.

Odpovedali tudi tekmo kombinatorcev.

Veter je bil premočan. FOTO: Reuters
Tretja posamična tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih to zimo, ki bi morala biti ob 16.30 v Kuusamu, je zaradi premočnega vetra odpovedana, so sporočili prireditelji. Potem ko so dopoldne odpovedali že skakalno tekmo kombinatorcev, so najprej odpovedali današnje kvalifikacije, nato pa je sledila še odpoved tekmovanja.

Na sobotni tekmi so slovenski skakalci dobro odrezali. Vnovič so stali na odru za zmagovalce. Še na drugi tekmi zaporedoma je bil na stopničkah Anže Lanišek, ki je bil v Wisli drugi, v Ruki pa tretji.

Do novih stopničk je prišel po številnih diskvalifikacijah skakalcev zaradi neustreznih dresov. Med Slovenci je kratko potegnil tudi Peter Prevc, ki bi sicer stal na zmagovalnem odru.
 
Preberite tudi:

Po diskvalifikaciji Prevca: Tega nismo obravnavali, kot da je to problemSezona svetovnega pokala se bo nadaljevala prihodnji konec tedna, ko se skakalna karavana seli v Rusijo, v Nižnij Tagil. V Sibiriji bo Slovenijo zastopala ista sedmerica skakalcev kot na prvih dveh postojankah sezone. Poleg Laniška so v ekipi še Timi Zajc, Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol in Rok Justin.
Deli s prijatelji