NOVOLETNA TURNEJA

Velika napaka Laniška, ostal je brez zadnje tekme novoletne turneje

»Za nazaj zdaj ne morem ničesar spremeniti, lahko pa se popravim v bodoče.«
Fotografija: FOTO: Lisi Niesner Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Lisi Niesner Reuters

Kamil Stoch (142,9 točke) je dobil kvalifikacije za zadnjo postojanko novoletne turneje v Bischofshofnu. Najboljši Slovenec Anže Lanišek (83,6), ki je v Innsbrucku stal na zmagovalnem odru, je tokrat naredil veliko napako in z 52. mestom ostal brez zadnje tekme. S tem je po vodi splavala tudi dobra skupna uvrstitev. Vodilni na turneji in dosedanji dvakratni dobitnik zlatega orla Stoch je odločno napovedal lov še na tretjo prestižno lovoriko, v žep pa je za kvalifikacijsko zmago pospravil tudi ček za 5000 evrov.

»Danes sem bil v obeh prejšnjih skokih za trening tu prezgoden, tako da sem v kvalifikacijah res želel počakati na mizo, pa se je vse skupaj zalomilo. Za nazaj zdaj ne morem ničesar spremeniti, lahko pa se popravim v bodoče. Gremo naprej,« je za TV Slovenija po ponesrečenem nastopu dejal Lanišek.

V kvalifikacijah je bilo z izjemo njega uspešnih preostalih pet Slovencev, a je tekmovalna žirija zaradi neustreznega dresa naknadno diskvalificirala Ceneta Prevca. Na sredini zadnji tekmi nemško-avstrijskega tekmovanja bodo tako nastopili štirje slovenski skakalci, a nobeden med njimi kvalifikacij ni končal med najboljšo dvajseterico.



Sredina zadnja tekma turneje, po kateri bo znan že 69. dobitnik zlatega orla in naslednik Poljaka Dawida Kubackega, se bo s prvo serijo začela ob 16.45.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije