NOGOMET

Večni derbi: Olimpija premagala Maribor

Slavili so Ljubljančani.
Fotografija: Nogometna tekma. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Nogometna tekma. FOTO: Jure Eržen, Delo

Nogometaši Olimpije so v 21. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 1 : 0 (0 : 0). Za Olimpijo je zadel Mustafa Nukić v 72. minuti z bele točke. 

Enakovreden prvi večni spomladanski derbi je pripadel Olimpiji, čeprav je bil statistično nekoliko boljši Maribor. A ta je v napadu naredil premalo, kar pomeni, da je še deveti večni derbi in 51. skupno, odkar je v prvo ligo prišla nova Olimpija, končal brez zmage. Ljubljančani so tako po zaostali tekmi in zmagi nad Muro spomladi dosegli nove tri točke, s tem pa so se vključili v boj za vrh, ki ga zaseda Koper z 41 točkami, Maribor, ki na zmago na derbiju čaka od septembra 2019, je drugi z 39, Olimpija pa tretja s 37 točkami, ima pa še tekmo v dobrem.

Uvod tekme ni postregel s posebej razburljivo predstavo, prvi je proti vratom streljal Almedin Ziljkić, ko je v četrti minuti poskusil z roba kazenskega prostora, toda Ažbe Jug je bil na mestu. Sledilo je še nekaj strelov, ki niso bili posebej nevarni, v 22. minuti pa je iz prostega strela z desne strani Martin Milec poskušal presenetiti Ivana Banića, a je žoga zadela vratnico.

Mariborčani, ki so bili vse konkretnejši, so spet nevarno zagrozili v 24. minuti, ko je streljal Jan Repas, Banić pa je dobro posredoval. V 38. minuti je ljubljanskega vratarja k novi obrambi prisilil še nekdanji član Olimpije Đorđe Ivanović.

Čeprav je domača zasedba nekoliko bolje začela drugi polčas, so bili gostje tisti, ki so prvi nevarneje zagrozili, spet je bil pri strelu Ivanović, a je bil premalo natančen v kazenskem prostoru.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije