ROKOMET

V Zlatorogu se bo letelo

Rokometaši Celja Pivovarne Laško želijo povrniti vse lovorike. Trener Tomaž Ocvirk je zasedbo navajal na svoj taktični model.
Fotografija: Trener Tomaž Ocvirk za novo sezono obljublja leteče celjske rokometaše. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Trener Tomaž Ocvirk za novo sezono obljublja leteče celjske rokometaše. FOTO: Mavric Pivk

CELJE – Rokometno leto je že naokrog, počitka je bilo resnično zelo malo. V Sloveniji se bo rokometni ples začel že jutri v Slovenj Gradcu, ko se bosta za superpokalno lovoriko pomerila Celje Pivovarna Laško in Gorenje. Celjani so pred uvodnim tekmovalnim dnevom sezone predstavili tudi močno spremenjeno zasedbo za to sezono. Ker v prejšnji niso osvojili vseh domačih lovorik, pa tudi vedo, kaj je njihova naloga v prihajajočem igralnem obdobju. V zadnji sezoni so osvojili državni naslov, a pokalna in superpokalna trofeja nista romali na njihov naslov, zato bo 2019/20 tudi sezona popravnega izpita. V novo dogodivščino bodo krenili igralsko zelo spremenjeni. S trebuhom za kruhom so odšli drugam William Accambray, Jaka Malus, Rok Ovniček, Branko Vujović, Jan Jurečič, Aljaž Panjtar, Igor Anić in Kristian Bećiri, v Zlatorogu pa so najbolj znana nova imena Vid Poteko, Jan Grebenc, Patrik Leban in Portugalec Diogo Silva. Novinci so tudi vratar Miljan Vujović, Tobias Cvetko, Domen Novak, povratnik iz Maribora Stefan Žabić in mladinec Tadej Kljun, že na prvi pogled je torej jasno, da so pivovarji kakovostno veliko izgubili, nova imena bodo morala stopiti v velike čevlje. Zaradi številnih sprememb je tudi razvidno, da zasedba še ni povsem uigrana.

Dvignili bodo ritem

»Za novo sezono smo poskušali pripeljati rokometaše, ki bi ustrezali našemu sistemu igre. Naša želja je namreč, da bi na tekmah narekovali še hitrejši ritem, želim si tudi večjo odgovornost posameznikov. Naša igra v obrambi bo še bolj agresivna, več bo prekinitev nasprotnega napada, prehodi iz obrambe v napad pa še hitrejši kot v prejšnji sezoni. V pripravljalnem obdobju smo temu namenili zelo veliko časa, veliko več smo delali tudi na telesni pripravi,« je navrgel trener Celja Pivovarne Laško Tomaž Ocvirk. »Ekipa je nova in precej spremenjena na bržkone najpomembnejših zunanjih položajih. Novi igralci bodo imeli v sezoni izjemno veliko vlogo, prav zaradi tega smo v pripravljalnem obdobju veliko časa namenili taktični pripravi. Strokovno vodstvo je postavilo nov sistem igre, od začetka priprav pa smo na tem področju kar precej napredovali,« pa pred začetkom sezone pravi celjski kapetan David Razgor. V ligi prvakov je celjski cilj seveda osmina finala, zato bo treba v skupini A s Paris Saint-Germainom, Barcelono, Flensburgom, Szegedom, Aalborgom, Zagrebom in Elverumom osvojiti najmanj šesto mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije