ODBOJKA

FOTO: Slovenija gre v četrtfinale: padla je Bolgarija

Objavljeno 21. september 2019 20.29 | Posodobljeno 21. september 2019 23.05 | Piše: STA, M. U.

Slovenija je tekmo odigrala pred glasnimi Stožicami. 

FOTO: Mavric Pivk, Delo
LJUBLJANA – Na evropskem prvenstvu v odbojki se z osmino finala začenjajo izločilni boji. Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je uspešno prestala prvi izločilni dvoboj evropskega prvenstva. V osmini finala je v ljubljanskih Stožicah s 3 : 1 (–25, 17, 16, 17) premagala Bolgarijo.
Tekmec Slovencev v ponedeljkovem četrtfinalu bo Rusija.


Slovenci so se pokazali kot boljša ekipa od Bolgarov. Dvoboj bi lahko dobili tudi hitreje, tekmecem so po nepotrebnem prepustili prvi niz, v katerem so zapravili vodstvo 24 : 21 in štiri zaključne žoge.

A to jih je le začasno potrlo. Po slabem začetku drugega niza so prišli k sebi in v nadaljevanju pokazali odlično predstavo.
* Dvorana Stožice, gledalcev 8336, sodnika: Petrović (Srbija), Gocalves (Portugalska)
* Slovenija: T. Štern 8, Pajenk 8, Kozamernik 11, Šket, Gasparini 5, Vinčić 5, Štalekar, Ž. Šter, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret, Urnaut 11, Čebulj 17
* Bolgarija: Dimitrov, Atanasov 12, Gocev 4, Skrimov 1, Seganov, Josifov 6, Salparov, Todorov 2, Kadankov, Penčev 7, Sokolov 12, Grozdanov 1, Karakašev, Petrov


Tekmec Slovencev v ponedeljkovem četrtfinalu bo Rusija, s katero se je merila že v predtekmovalni skupini, a takrat so bili Rusi premočni.

Slovenija je pred glasnimi navijači v Stožicah igrala z Bolgarijo 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji