EP V KOŠARKI

V pričakovanju večernega košarkaškega spektakla: »Ključna bo naša energija in vstop v tekmo«

To bi lahko bil tretji polfinale v košarkarski zgodovini Slovenije na evropskih prvenstvih.
Fotografija: Luka proti Belgiji. FOTO: Annegret Hilse, Reuters
Odpri galerijo
Luka proti Belgiji. FOTO: Annegret Hilse, Reuters

Danes ob 20.30 se bodo začela tekma za vstop v polfinale med Slovenijo in Poljsko. Drugi današnji dvoboj bo med Italijo in Francijo zazačetkom ob 17.15. Košarkarji Španije in Nemčije so si že zagotovili polfinalni nastop.

Slovenija bo skušala tretjič na štirinajstih evropskih prvenstvih in drugič zapored preskočiti četrtfinalno stopničko. Pred petimi leti je v Carigradu premagala Latvijo, leta 2009 na Poljskem pa je bila boljša od Hrvaške. Štirikrat je Sloveniji spodletelo v četrtfinalu. Leta 2005 v Beogradu je bila boljša Nemčija, 2007 v Španiji Grčija, 2011 v Litvi Španija, dve leti kasneje v Ljubljani pa Francija.

Slovenski košarkarji so odločeni, da teh napak danes ne bodo ponovili. Zavedajo se, da so proti Poljski nesporni favoriti, a hkrati so letos poleti že večkrat spoznali, da jim ta vloga povzroča kar precej bremena. Proti Belgiji je prišlo tudi do trenj med igralci in selektorjem. Poglejte, kako je kapetan nadrl selektorja.

Slovenija je dobila 14 od zadnjih 15 tekem na evropskih prvenstvih. Edini poraz je doživela v skupinskem delu letos v Kölnu proti BiH.

Morali bodo igrati brez Zorana

Selektor Aleksander Sekulić danes ne bo mogel računati na Zorana Dragića, ki si je v osmini finala proti Belgiji poškodoval stegensko mišico, zadovoljen pa je, da sta tako Luka Dončić kot Mike Tobey hitro sanirala poškodbo gležnja. Luka je po sinočnjem treningu še čutil rahlo bolečino, medtem ko je za Mika bizarna nezgoda na začetku tekme proti Nemčiji le še spomin.

Po torkovem večernem treningu je pred novinarje stopil Vlatko Čančar, ki je povedal, da Poljska igra podobno kot lani, ko sta se ekipi srečali v kvalifikacijah za olimpijske igre. Slovenije je zmagala 112 : 77. »Ključna bo naša energija in vstop v tekmo. Zbrani moramo biti od samega začetka, da se nam ne ponovi zgodba s tekme z Belgijo.«

Španija je v prvem četrtfinalu v torek premagala Finsko s 100 : 90, Nemčija pa Grčijo s 107 : 96.

image_alt
To pa ni dobro: Dončić se je poškodoval

image_alt
Luka Dončić ne bo sam premagal Poljakov

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije