DERBI

V Ljudskem vrtu kot na Divjem zahodu

V 25. krogu 1. SNL Koprčani v Sežani ob točki v 93. minuti. Mura s skromno popotnico v derbija z Olimpijo in Mariborom.
Fotografija: Domžalčani in Sobočani so uprizorili všečno predstavo, v kateri bi bilo lahko več golov kot le dva. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Domžalčani in Sobočani so uprizorili všečno predstavo, v kateri bi bilo lahko več golov kot le dva. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA • V Ljudskem vrtu je bilo napeto in divje. V tekmi 25. kroga 1. SNL je imel Bravo prednost z 2:0, ko je glavni sodnik Matej Jug prekinil tekmo, ker je s tribune trd predmet zadel stranskega sodnika, da je ta padel na tla. Po nekaj minutah prekinitve se je tekma nadaljevala in bila znova prekinjena po znižanju zaostanka na 1:2. Po skoraj 100 minutah se je Bravo lahko veselil zmage, Mariborčane pa bo bržkone doletela huda kazen.

Ko je Ivica Guberac po uri igre iz oddaljenosti krepko prek 30 m sprožil projektil in zabil enega od najlepših golov v prvenstvu, se je zdelo, da je naposled konec nesrečnega obdobja za Koprčane. Toda lokalni derbi v Sežani, začinjen z burjo, se je šele začel spreminjati v razburljivo in srhljivo bitko, ki je imela presenetljiv razplet.

Koprčanom gre vse narobe, vse se je zarotilo proti njim. V tednu dni so izgubili vsaj štiri točke, če ne več. Začelo se je z derbijem v Stožicah in podarjenim golom za Olimpijino izenačenje (2:2), nadaljevalo s porazom sredi tedna proti Mariboru (1:2), ko so v zadnjih sekundah zatresli vratnico za izenačenje, vrhunec nesrečnega niza pa je bil včeraj v Sežani: pri vodstvu z 1:0 so Koprčani izpeljali zadnji napad, s katerim bi morali le potrditi zmago. Toda Lamin Colley je bil neroden pred domačim vratarjem Janom Koprivcem. Priložnost se je ponudila še Kaheemu Parrisu, a Jamajčan je bil nespreten. Z jalovim poskusom strela je Sežančanom v 93. minuti omogočil še zadnji napad iz obupa. Prinesel je gol, sedmega prvenstvenega Dina Stančića, s katerim je bil Tabor nagrajen za vztrajnost.

Od treh do reševanja ene točke

Tudi prvi sobotni tekmi tega kroga sta se razpletli brez zmagovalca. Celjani ostajajo največje razočaranje drugega dela sezone, proti Radomljanom so streljali s praznimi naboji. V Domžalah je imel prvak v prvem polčasu na pladnju tri točke, v drugem je reševal točko.

«Bili smo precej premočni, še preden smo zadeli, smo dvakrat zatresli okvir, imeli še dve, tri sijajne priložnosti. Morali bi biti v prednosti vsaj za gol ali dva. Težko je ponoviti še en tak polčas, tudi Domžale so odlične in v drugem delu sezone še brez poraza,« je po nizu treh tekem, v katerih so v soboškem taboru upali na vsaj sedem točk, osvojili pa le dve, razmišljal trener Damir Čontala. Sobočane zdaj čakata derbija, najprej z Olimpijo, konec tedna pa še z Mariborom.

«Kolikor smo bili učinkoviti, toliko smo dobili, točko. Prvi polčas je pripadel Muri, drugi nam,« pa je po dvoboju številnih priložnosti povedal domači trener Dejan Djuranović

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije