TEKVONDO

Trajković osvojil peto mesto

To je najboljša uvrstitev Trajkovića na olimpijskih igrah, potem ko je bil v Londonu 11., na igre v Riu pa se ni uvrstil.
Fotografija: Ivan Trajković. FOTO: Murad Sezer, Reuters
Odpri galerijo
Ivan Trajković. FOTO: Murad Sezer, Reuters

Slovenski tekvondoist Ivan Trajković je v prilagojeni težki kategoriji nad 80 kilogramov osvojil peto mesto, potem ko je v borbi za tretje mesto tesno s 4 : 5 izgubil z Južnokorejcem In Kyo Donom, drugim nosilcem.

Čeprav je Trajković v prvem delu borbe dobro napadal, je edini uspešen udarec uspel Južnokorejcu, ki je povedel s 3 : 0. V drugih dveh minutah je povišal prednost na 4 : 0, potem ko je slovenski nasprotnik prejel kazen. V zadnjem delu je Trajković najprej znižal zaostanek na 2 : 4, potem je Južnokorejec znova povedel za tri po padcu Slovenca, ki se je do konca močno boril, a izida ni mogel spreobrniti.

To je najboljša uvrstitev Trajkovića na olimpijskih igrah, potem ko je bil v Londonu 11., na igre v Riu pa se ni uvrstil.

Trajković, osmi nosilec turnirja, je v današnji uvodni tekmi zanesljivo s 26 : 5 premagal Anthonyja Mylanna Obama iz Gabona, v četrtfinalu pa je moral priznati premoč prvemu favoritu Rusu Vladislavu Larinu.

Ker pa se je prvi nosilec pozneje uvrstil v finale, je Slovenec ostal v boju za odličja in dobil možnost repasaža. To priložnost je izkoristil in prepričljivo z 22 : 1 premagal nosilca zastave iz Tonge, Pito Taufatofuo, ki je bil povsem v podrejenem položaju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije