USPEH

Toni Vodišek evropski prvak v olimpijskem razredu: Pripravljamo se za OI 2024

Dokazal je, da sodi v sam svetovni vrh razreda, ki bo na jadralnem programu olimpijskih iger v Parizu 2024.
Fotografija: Toni Vodišek v elementu. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Toni Vodišek v elementu. FOTO: Osebni arhiv

Koprčan Toni Vodišek je osvojil zlato medaljo na odprtem evropskem prvenstvu v kajtanju (deskanje z zmajem) v grškem Nafaktosu. S tem je nadgradil drugo mesto na evropskem prvenstvu 2019 in dokazal, da sodi v sam svetovni vrh razreda, ki bo na jadralnem programu olimpijskih iger v Parizu 2024. Vodišek je bil skupno drugi, v odprti konkurenci je zmagal Maximilian Maeder iz Singapurja. »Pred tremi leti sem bil tukaj drugi v konkurenci EP, sedaj sem zmagal. Zelo sem bil vesel tedaj in tako je tudi tokrat. Po operaciji rame se vračam, forma se izboljšuje. Pripravljamo se za OI 2024. Gremo skupaj dalje.«

Vodišek je bil v soboto po predzadnjem dnevu tekmovanja drugi in je že osvojil odličje na EP. Lesk je bil določen po današnjem finalu, ko je najboljša četverica odločala o končni razvrstitvi na vrhu. Prvo mesto je z dvema zmagama, ki jih je prinesel v finale, obdržal Maeder.

Vodišek je ohranil drugo mesto, v finale je iz prejšnjega dela tekmovanja prinesel eno zmago. Pred finalom sta bila dva polfinalna obračuna, ki sta dala preostala finalista in tudi preostala dobitnika odličij na EP. Skupno tretji je bil Francoz Benoit Gomez za evropsko srebro, bron v konkurenci stare celine je s četrtim mestom osvojil Italijan Riccardo Pianosi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije