TOKIO 2020

To je Slovenec, ki je pomagal Pogačarju do brona! »Dajte mu medaljo«

Roglič pa danes ni imel dneva.
Fotografija: FOTO: Tim De Waele Pool Via Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Tim De Waele Pool Via Reuters

Tadej Pogačar je na olimpijskih igrah v Tokiu na cestni dirki osvojil prvo odličje za Slovenijo. Da je tako, je zaslužen tudi njegov moštveni kolega Jan Tratnik. Ko so se v glavnini vloge porazdelile, je ta dolgo časa narekoval ritem in lovil ubežnike. 

image_alt
Poglejte si, kako je Pogi prišel do brona (VIDEO)

image_alt
Poglejte si, kako je Pogi prišel do brona (VIDEO)


»Izjemno težka dirka, huda vročina, vlaga. Spredaj smo želeli z Belgijci skupaj nadzorovati dirko, a potem tudi veš, da boš hitro izgubil Tratnika. On je res opravil fenomenalno delo, to je bilo nekaj neverjetnega. Z izjemo padca Polanca je bilo med vzponoma vse v redu, kasneje pa je imel še smolo s sneto verigo. Primož danes ni imel dneva, imel je težave s krčem,« je preostale varovance ocenil selektor Andrej Hauptman, ki je bil v Atenah 2004 peti.
Bronasti slovenski kolesar se ni pozabil zahvaliti reprezentančnim kolegom. »Vsi trije so bili super. Sploh Tratnik danes. Prevzeli smo pobudo, se naslonili na njegovo formo. Bil je nujen v ekipi, tudi Polanc. Imel je precej težav, ampak bil je zraven, s Primožem pa sva govorila, kako se kdo počuti. Glede na to, da smo bili tu štirje in z dvema favoritoma, smo dobro oddirkali,« je za RTV dejal Pogačar, današnji slovenski junak dneva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije