SP V ATLETIKI

Tini Šutej se je medalja za las izmuznila: Razočarana sem, a bila sem najboljša Evropejka

Za odličje bi morala postaviti slovenski rekord.
Fotografija: FOTO: Aleksandra Szmigiel, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Tina Šutej je v finalu skoka s palico na svetovnem prvenstvu v atletiki v ameriškem Eugenu zasedla četrto mesto, preskočila je 4,70 m. Zlato je z izidom sezone na svetu osvojila olimpijska zmagovalka iz Tokia 2020 Američanka Katie Nageotte, ki je edina v prvem poskusu preskočila 4,85 m. »Zagotovo sem slabe volje, želela sem si medaljo, žal so bile tri boljše od mene. Razočarana sem, a bila sem najboljša Evropejka. Čez mesec dni je evropsko prvenstvo v Nemčiji in upam, da bo tam boljše,« je povedala Šutejeva.

Srebro je še tretjič na SP osvojila druga Američanka Sandi Morris s 4,85 m. Morrisova je bila tudi srebrna na olimpijskih igrah leta 2016, marca pa je postala dvoranska svetovna prvakinja v Beogradu. Tam je bila druga Nageottova, tretja pa Šutejeva. Bron je v Eugenu pripadel Avstralki Nini Kennedy s 4,80 m, kar je za štiri centimetre več od osebnega rekorda Šutejeve.

Podoživela tudi čas študija v ZDA

Pred SP je Šutejeva 26. junija na državnem prvenstvu v Velenju s 4,72 m prešla na tretje mesto po izidih sezone na svetu, toda tu se je pojavila Kennedyjeva ... Šutejeva je uspešno tekmovala tudi pozimi. Bronasta je bila na dvoranskem SP, lani je na dvoranskem EP Poljskem osvojila srebro.

Ker tekmovalci na SP stanujejo v študentskem naselju univerze Oregon, je podoživela tudi čas študija v ZDA pred desetletjem. Tako je niso motile niti visoke temperature v sobah, ki brez ustreznih klimatskih naprav motijo spanec številnim. »Tu sem zelo dobro spala.«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije