MXGP

Tim Gajser zmagal že desetič v tej sezoni

Naš dirkač je sicer že prejšnji teden na Finskem predčasno osvojil naslov svetovnega prvaka za leto 2022.
Fotografija: Tim Gajser, MXGP, motokros, honda, 2022. FOTO:
Odpri galerijo
Tim Gajser, MXGP, motokros, honda, 2022. FOTO:

Tim Gajser je zmagovalec predzadnje dirke sezone svetovnega prvenstva v motokrosu v elitnem razredu MXGP v Franciji. Do 10. zmage v sezoni je svetovni prvak prišel z drugim mestom v prvi vožnji in zmago v drugi. Gajser je sicer že prejšnji teden na Finskem predčasno osvojil naslov svetovnega prvaka za leto 2022.

V kvalifikacijah si je Gajser v soboto privozil drugo izhodišče za domačinom Romainom Febvrom. Po startu prve vožnje je bil nato v prvi polovici dirke na tretjem mestu, pozneje je Francoza prehitel, Švicar Jeremy Seewer pa je ostal trdno na prvem mestu. Febvre je bil na koncu tretji.

V drugi vožnji je dolgo kazalo, da bo Gajser končal na skupno drugem mestu na dirki, saj je vozil na tretjem mestu za Špancem Jorgejem Pradom in Seewerjem. A v zadnjem krogu je najprej prehitel Švicarja, takoj zatem pa še Prada, z vodstvom in zmago v tej vožnji pa je imel dovolj točk, da je zmagal tudi skupno. Na koncu je imel 47 točk, drugi Švicar 45, tretji Španec pa 40. Enak vrstni red je v SP, Gajser ima zdaj 721 točk, Seewer 615, Prado pa 557.

Zadnja dirka sezone bo čez 14 dni v turškem Afyonkarahisarju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije