GIMNASTIKA

Teja Belak na preskoku zmagovalka svetovnega pokala

To je za Belakovo prva zmaga po letu 2020, ko je vzela tekmovalni premor zaradi materinstva.
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk, Delo 
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk, Delo 

Slovenska telovadka Teja Belak je zmagala na preskoku na finalni tekmi svetovnega pokala v sezoni 2022. V turškem Mersinu je morala Belakova med osmerico finalistk prva na orodje, takoj pa je pokazala, da jo bo težko sklatiti z vrha. Na koncu je zanesljivo zmagala z veliko prednostjo pred zasledovalkami in s povprečjem 13,875 točke.

Ljubljančanka je odlično prikazala oba skoka in za lepo predstavo prejela oceno 13,875. Srebrna je bila domačinka Bilge Tarhan (13,000), ki je za 28-letno Slovenko zaostala skoraj točko, bronasta pa Hrvatica Tijana Korent (12,875).

Belakova, ki je na preteklem svetovnem pokalu v Sombotelu osvojila srebrno odličje, vendar s padcem, si je za turško postojanko želela zlasti prvi, težji skok prikazati, kot zna. Ta ji je dobro uspel že v petkovih kvalifikacijah, danes pa je dobro formo pred bližnjim svetovnim prvenstvom v Liverpoolu le še potrdila. To je obenem za Belakovo prva zmaga po letu 2020, ko je vzela tekmovalni premor zaradi materinstva.

Božič zasedel sedmo mesto

Nikolaj Božič si je na parterju skozi kvalifikacije drugič v karieri na tekmovanju najvišje ravni pritelovadil finale. Danes je prikazal dobro sestavo in z oceno 13,650 točke zasedel sedmo mesto. Zmagal je Kazahstanec Dmitrij Patanin (14,550).

Danes finalni nastopi čakajo še Zalo Trtnik, ki bo tekmovala na dvovišinski bradlji in gredi, ter Lucijo Hribar, ki bo nastopila na gredi in parterju.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije