MOTOGP

Strahovit padec svetovnega prvaka, čaka ga operacija (VIDEO)

Marc Marquez si je na današnji dirki v Jerezu zlomil roko.
Fotografija: Marc Marquez si je ob padcu zlomil roko. FOTO: Marcelo Del Pozo Reuters
Odpri galerijo
Marc Marquez si je ob padcu zlomil roko. FOTO: Marcelo Del Pozo Reuters

Padec svetovnega prvaka elitnega razreda motoGP Marca Marqueza na današnji dirki v Jerezu se je končal z zlomom roke. Kot je sporočila njegova ekipa Honda, si je Marquez po padcu tri kroge pred koncem zlomil nadlahtnico desne roke.

Marquez je na današnji dirki naprej naredil napako in zapeljal s steze, a se je vrnil nanjo ter se hitro iz ozadja vračal tudi pod vrh. Toda padel je, potem pa ga je zadel še njegov motocikel. Sprva je sicer sam odkorakal za ogrado, potem pa so ga na nosilih odpeljali v ambulanto.

V sporočilu za javnost so pri Hondi povzeli izjavo uradnega zdravnika v karavani motoGP: Marquez si je roko zlomil po neposrednem udarcu kolesa svojega motocikla v roko. Za zdaj pa še ni znano, ali ima poškodovan tudi živec v roki.



Poškodbo so Marquezu oskrbeli v ambulanti na dirkališču, zdravljenje pa bo nadaljeval v bolnišnici v Barceloni. Tam ga bodo predvidoma v naslednjih dneh tudi operirali. Za zdaj še ni jasno, kdaj se bo lahko vrnil na stezo, pri Hondi so dopustili tudi možnost, da bi se to zgodilo že na naslednji dirki na istem prizorišču v Jerezu naslednji teden.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije