NOGOMET

Štajerski derbi tujih trenerjev

V 22. krogu 1. SNL bo Olimpija prvič v sezoni branila prvo mesto. Mauro Camoranesi se mora bojevati z Zahovićevimi podporniki.
Fotografija: Aljoša Matko (v rumenem dresu) je z dvema goloma odločil zmagovalca na zadnjem štajerskem derbiju v Celju. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Aljoša Matko (v rumenem dresu) je z dvema goloma odločil zmagovalca na zadnjem štajerskem derbiju v Celju. FOTO: Uroš Hočevar

Olimpija bo v zadnji nedeljski tekmi 22. kroga 1. SNL prvič v sezoni branila vodilni položaj na lestvici in na prizorišču svojih številnih spodrsljajev v Kidričevem. Že danes bo pri Bravu gostoval Koper, vrhunec današnjih tekem in kroga pa bo v Ljudskem vrtu, kamor prihaja ranjeni prvak Celje. Zvečer bo Mura proti Gorici lovila prvo zmago v drugem delu, jutri pa bo še dvoboj Domžal in Tabora.

Ljubljana: Bravo – Koper (danes, sodnik Matej Jug, 14.30): Najdaljši staž med trenerji v 1. SNL pripada domačemu Dejanu Grabiću. Bravo ima tudi devet tekem dolg niz brez poraza. A pozornost bo usmerjena v mojstra taktike Rodolfa Vanolija. Mnogi Italijanu očitajo, da je preveč obrambno usmerjen, a trener z vsemi slovenskimi lovorikami je predvsem pragmatičen in natančen v vsem.

Maribor: Maribor – Celje (danes, Mihael Antić, 17.15): Mariborčani so še v obdobju priprav, kar je posledica okužb z virusom sars-cov-2, Celjani pa se še spoznavajo s trenerjem Jiřijem Jarošikom. Slabše gre Čehu, Argentinec Mauro Camoranesi pa se mora bojevati tudi z nejevernimi tomaži, ki so v večini podporniki Zlatka Zahovića. Kar on reče, je sveto. Kar pomeni, da Camoranesi ni trener za Maribor. Odgovor na vprašanje, kdo je pravi in kdo ni, bo dalo igrišče. Na njem Mariborčanom manjka zbranosti, razpoloženi napadalec in še kakšen bolj ustvarjalen nogometaš. Celjani letos še niso dosegli gola, a Maribor je zadnjo tekmo brez prejetega zadetka izpeljal v 14. krogu proti Taboru (1:0).

Murska Sobota: Mura – Gorica (danes, Roman Glažar, 20.00): Soboški trener Ante Šimundža je svojo nalogo opravil, kot se jo je naučil pri Mariboru. Po porazu v Stožicah je črno-beli tabor ostre puščice usmeril proti sodniku Mateju Jugu. Res je storil hudo napako, a Mura je bila na igrišču premalo ambiciozna. Če bi več tvegala, po 180 minutah rubrika goli ne bi bila prazna. Na druge, virusne težave, ki se bodo vlekle še tekmo ali dve, ni imel veliko vpliva. Sicer pa, zmaga je najboljše zdravilo.

Domžale: Domžale – CB24 Tabor (jutri, Aleksandar Matković, 15.00): Prvi strelec Domžal Dario Kolobarić ni staknil hujše poškodbe in bo na voljo trenerju Dejanu Đuranoviću. Morda bo le na rezervni klopi. Tabor je po uvodnem porazu v Spodnji Šiški spet trden in neugoden. Najbolj vznemirljivo vprašanje je, ali bo za Tabor igral novinec slovitega imena Mathias Pogba.
Kidričevo: Aluminij – Olimpija (jutri, Slavko Vinčić, 16.45): Enajst Kidričanov in njiva. To so tekmeci zeleno-belih. Prihoda Vujadina Savića in Anteja Ćorića sta predvsem zaostrila konkurenco, a koliko vrednosti lahko še dodata v komaj dobro uglašen in homogen orkester dirigenta Gorana Stankovića? V Kidričevem bosta Srb in Hrvat najbrž še spoznavala posebnosti lige, na igrišču pa bodo v poštev prišli samo bojevniki z najvišjim nabojem. Mojster Đorde Ivanović bo upal na pomoč Andresa Vombergarja. Razmere za bitko so pisane na kožo argentinskemu Slovencu. Domači trener Oskar Drobne je eden od tistih, ki s svojo energijo spodbuja igralce, kar pomeni, da bodo fanatični.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije