NA KRILIH DRAGIĆA IN DONČIĆA

Kakšna zmaga: Slovenija v Stožicah do konca razbila Hrvaško (FOTO)

V razprodanih Stožicah je slovenska košarkarska reprezentanca premagala Hrvaško s 97 : 69.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec

Slovenska košarkarska reprezentanca je dosegla tretjo zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023. Pred razprodanimi Stožicami je pod taktirko Luke Dončića in Gorana Dragića premagala Hrvaško s 97 : 69 (33 : 8, 54 : 35, 76 : 51). Za Slovenija je bila to predzadnja tekma v prvem delu kvalifikacij. V nedeljo jo čaka še gostovanje v Stockholmu, v drugem delu pa novih šest tekem z nasprotniki iz skupine D (Nemčija, Izrael, Poljska, Estonija). Na SP, ki bo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, se bodo uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela.

Zadnji nastop za zlatega kapetana?

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so v petih nastopih dvakrat premagali Hrvaško, enkrat Švedsko in na žalost kar dvakrat izgubili s Finsko, kar nas utegne hudo drago stati. V skupini C zasedajo drugo mesto za Finsko, ki ima štiri zmage, glede na to, da se v drugi del prenašajo vsi izidi iz prvega dela, pa bo pomembna tudi nedeljska tekma z začetkom ob 17. uri proti Švedski.

FOTO: Blaž Samec
FOTO: Blaž Samec

FOTO: Blaž Samec
FOTO: Blaž Samec

FOTO: Blaž Samec
FOTO: Blaž Samec

Za Gorana je bil to zadnji nastop v državnem dresu pred domačim občinstvom. V slabih 22 minutah je dosegel 19 točk, Luka Dončić je imel 21 točk, 10 podaj, 8 skokov, Mike Tobey pa 16 točk in 13 skokov

Eksplodirali v 1. četrtini, prednost zadržali do konca

Dogajanje na parketu ni razočaralo 12.500 srečnežev, ki so si lahko spektakel leta ogledali v živo v Stožicah. Uživali so že nekaj ur pred tekmo v okolici dvorane, se sprostili ob predstavitvi ekip in uverturi v tekmo ter eksplodirali v prvi četrtini, ki jo je Slovenija dobila s 25 točkami razlike.

Preberite še: 

image_alt
Gledalci na nogah: težko pričakovane tekme z Dončićem nocoj ne bosta prenašala ne RTV ne Pop TV

Visoka prednost je malce uspavala slovensko zasedbo, tako da so se Hrvati v 19. minuti približali na 49 : 35, bližje pa jim ni uspelo priti, saj je selektor vrnil na parket udarno zasedbo, ki je razliko v začetku drugega dela znova vrnila na 20 točk.

Preostanek tekme je bil tako zgolj formalnost ter priložnost, da so tudi preostali slovenski igralci dobili priložnost za igro. Seveda so ob vsem tem najbolj uživali gledalci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije