NOGOMET

Španec se veseli in čivka

Olimpija gre brez prejetega gola in s polnim izkupičkom v veliki derbi. Maribor po 3 krogih 1. SNL zaostaja že šest točk, a je še v Evropi.
Fotografija: Albert Riera hvali igralce. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Albert Riera hvali igralce. FOTO: Jože Suhadolnik

Pred mesecem dni so Green Dragons podili Alberta Riero iz Olimpije, zdaj se 40-letni trener prešerno smeji in veseli ter na osebnem profilu na twitterju piše čivke

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Olimpija je po treh prvenstvenih krogih na prvem mestu z maksimalnim točkovnim izkupičkom in brez prejetega gola. V nedeljski veliki derbi v Ljudski vrt prihaja s šestimi točkami naskoka, potem ko je Maribor izgubil bitko na Bonifiki, a tudi ušel polomu.

Španec ve, da ni osvojil še ničesar, a nihče med nahujskanimi zelenimi zmaji se ne bo pretirano jezil in skrival izza maske ter grozil, če se bo 20. maja prihodnje leto tudi zadnji najbolj smejal. Rierov adut v mestnem derbiju proti Bravu je bil sicer najmlajši fant v enajsterici utrujenih mož Marcel Ratnik. Zeleno-beli so najprijetnejše odkritje uvodnega dela sezone, ki povrhu ugajajo z igro.

»Od nje ne odstopam. Lahko delajo napake, a naj le igrajo tako, kot želim,« je Riera dal vedeti, da bo vztrajal pri načinu igre, ki v 1. SNL ni bil prav zaželen in je tipično španski: z igro številnih podaj in močno posestjo žoge v nogah utruja tekmece. »Ko je postal trener, sem vedel, na kakšen način bomo igrali. Hitro smo se ujeli, vztraja, da se igra začne zadaj in pri vratarju ter branilcih. V razmišljanju se vidi, da je imel odlično kariero, ve in čuti, kako je biti igralec,« je trenerjev slog opisal 18-letni Prekmurec, ki ga v nedeljo v Mariboru čaka težka bitka. »Pomembno je le, da bomo na koncu najboljši,« se Prekmurec ne boji obiska pod Kalvarijo, kjer bodo vijolični pod pritiskom.

Po derbiju na Bonifiki je športnemu direktorju Marku Šulerju še bolj jasno, da brez ustreznih okrepitev niso konkurenčni glavnim tekmecem za prvaka. »Več si nismo zaslužili,« je priznal tudi trener Mariborčanov Radovan Karanović.

A pri vijoličnih so poletni del sezone podredili evropskim kvalifikacijam. V četrtek v Ljudskem vrtu v prvi tekmi 3. kola kvalifikacij za evropsko ligo gostuje finski HJK. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas