NOGOMET

Slovo z vijoličnimi šampionskimi obrisi

V 19. krogu 1. SNL lahki nalogi za Maribor in Olimpijo.
Fotografija: Mauro Camoranesi je po začetnih težavah Mariboru vrnil zmagovalno podobo. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Odpri galerijo
Mauro Camoranesi je po začetnih težavah Mariboru vrnil zmagovalno podobo. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo

V zadnjem letošnjem dejanju 1. SNL, 19. krogu, se vodilnemu dvojcu nasmiha lahko delo, Maribor bo na nedeljski zadnji tekmi prvič v sezoni gostil predzadnji Aluminij, Olimpija pa danes zadnjo Gorico. Uvodna sobotna tekma pripada še drugemu zaporednemu primorskemu derbiju v Sežani, nedeljski tekmi pa bosta še v Domžalah in Celju.

Sežana: CB24 Tabor – Koper (sobota, sodnik Roman Glažar, 13): Kriza, ki je zajela Koprčane, je podobna goriški v sezoni, ko je izpadla v 2. SNL. Skupni imenovalec je trener Miran Srebrnič. Tri četrt jeseni je odlično krmaril moštvo, ko je nastopila kriza, se je samo še poglabljala. Če se je kaj naučil izkušeni Bric, bo koprska barka znova zaplula v mirne vode. Sežanski trener Goran Stanković je lahko miren. V svoji prvi sezoni v 1. SNL kaže, da zmore voditi moštvo, ki so ga sestavili drugi.

Ljubljana: Olimpija – Gorica (Andrej Žnidaršič, 18.10): Milan Mandarić je (res) v odhajanju in plačilnega paradiža ne bo več. Tudi za tistih nekaj slovenskih fantov, ki so imeli srečo v njegovem nerealnem svetu razsipništva. Še več je takšnih, ki so ostali brez sanj, ker naj bi Olimpija sledila trendom o globalizaciji. Vprašanja, ki si ga privrženci Olimpije lahko postavijo že danes, so naslednja: v koliko tekmah v sezoni so lahko uživali? Koliko domačih fantov je vzgojila? Kakšna bo Mandarićeva zapuščina? ... K sreči Gorica še ni usposobljena za senzacijo.

Domžale: Domžale – Bravo (nedelja, David Šmajc, 13): Na koncu so Domžale izvlekle veliko in še več je mogoče. Mejilo bi že na kič, še posebno če bi se Dario Kolobarić od leta 2020 lahko poslovil še z golom ali dvema proti Bravu. To bi bila pika na i domžalsko-bravovih bitk za mlade igralce. Kdor še ne ve; Daria so Domžalčani namreč pred leti speljali Šiškarjem.
Celje: Celje – Mura (Roberto Ponis, 15): Za naslov so Celjani nadomestili enajst točk zaostanka, zdajšnjih štirinajst za Mariborom je preveč, a sedem za Muro – oziroma le še štiri, če bodo leto končali, kot upajo – je ulovljivih. V celjsko moštvo bi že pozimi predčasno priletela lastovka v podobi okrepitve. Mura je utrujena in brezzoba v napadu. V Ljudskem vrtu je izgubila še prvega strelca Luko Bobičanca.

Maribor: Maribor – Aluminij (Mihael Antić, 17.15): Pri Mauru Camoranesiju je vse tako nelogično, da je vse predvidljivo. Saj podobno je bilo tudi pri Zlatku Zahoviću, dokler ni postavil temeljev. Argentinec je menjal igralce in postavitve iz tekme v tekmo, a je, za zdaj, veliki zmagovalec. Drugi so trpeli, se utrujali, Maribor pa zmagoval. Spomladi gre pričakovati bolj stalno podobo, a pripravljalna selekcijska bitka za prvo vrsto bojevnikov bo neizprosna. Karma je ujela Aluminij, ker so prvo tekmo v Ljudskem vrtu izpustili. Igrali so se z ognjem, opekli pa se resda še niso, a so na dobri poti. ​



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije