KOŠARKA

Slovo Luke Dončića, čeprav je bil izjemen (VIDEO)

Ekipa Dallas Mavericks z Dončićem na čelu je končnico severnoameriške košarkarske lige NBA končala v prvem krogu.
Fotografija: Neverjetni Luka Dončić ni bil dovolj za zmago svojega Dallasa. FOTO: Kirby Lee, Usa Today Sports
Odpri galerijo
Neverjetni Luka Dončić ni bil dovolj za zmago svojega Dallasa. FOTO: Kirby Lee, Usa Today Sports

Los Angeles Clippers so dobili odločilno sedmo tekmo ter z zmago v domači dvorani Staples Center s 126 : 111 napredovali v drugi krog bojev za prvaka. Luka Dončić je bil najboljši strelec tekme s 46 točkami.

Dallas je odlično začel letošnjo končnico z dvema zmagama v gosteh v Staples Centru. A so košarkarji ekipe Clippers nadoknadili zaostanek in teksaško zasedbo z izidom 4 : 3 v zmagah poslali na predčasne počitnice. Clippersi se bodo v polfinalu zahodne konference v igri na štiri zmage pomerili z moštvom Utah Jazz.

Znani so vsi štirje pari konferenčnih polfinalov. V polfinalu vzhodne konference se borijo ekipe Philadelphia in Atlanta ter Milwaukee in Brooklyn, na zahodu pa sta polfinalna para Utah ter LA Clippers in Denver Vlatka Čančarja proti Phoenixu, ki je izločil aktualne prvake Los Angeles Lakers z LeBronom Jamesom.


Daleč najboljši

Najboljši posameznik Dallasa in tekme v Staples Centru je bil mladi slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je zbral 46 točk, 14 podaj in sedem skokov. Ljubljančan je bil daleč najboljši igralec že v prvi polovici tekme. Z metom iz igre 10 : 14, s štirimi trojkami, sedmimi podajami, tremi skoki in z neverjetnimi 29 točkami je v prvem delu gospodaril pod obročema dvorane v Los Angelesu.
Dallas je prav po Dončićevi zaslugi dobil prvo četrtino bitke za nadaljevanje končnice z 38 : 35. Los Angeles si je v drugi četrtini z agresivnejšo igro priboril prednost ter dobil četrtino. Ob polčasu bitke za napredovanje v končnici je bilo 70 : 62 za domačo zasedbo.


Na začetku drugega dela tekme se je nadaljeval srditi boj, v katerem so bili uspešnejši domači košarkarji, ki so se odlepili od izzivalcev ter po tretji četrtini vodili z razliko 15 točk (100 : 85).

Pred Dallasom je bila misija nemogoče, kako zmanjšati zaostanek, Clippersi pa so bili v boju za preživetje v končnici uspešnejši.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije