LIGA NARODOV

Slovenski odbojkarji v polfinalu lige narodov

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izpolnila optimistični cilj, ki si ga je zadala pred začetkom krstnega nastopa v ligi narodov.
Fotografija: FOTO: Fivb
Odpri galerijo
FOTO: Fivb

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izpolnila optimistični cilj, ki si ga je zadala pred začetkom krstnega nastopa v ligi narodov. Po 15 tekmah predtekmovanja v Riminiju je zasedla tretje mesto in se uvrstila v polfinale. Zadnja žrtev je bila danes Bolgarija, ki so jo Slovenci s pol moči premagali gladko s 3 : 0 (23, 16, 18).

Slovenija je imela pred zadnjim krogom vse v svojih rokah, saj ni želela, da ji polfinale rešujejo drugi. Na papirju niti ne bi smela imeti težkega dela, saj so Bolgari v Riminiju zbrali le dve zmagi. In ga tudi ni imela. Nekaj manjših težav je bilo le na samem začetku, ko pa je ujela ritem, jo je bilo nemogoče zaustaviti.

Slovenci, ki so predtekmovanje končali z 12 zmagami in s tremi porazi (Srbija, Nemčija, Brazilija), bodo v sobotnem polfinalu igrali s Poljaki, v predtekmovanju so jih že premagali. Drugi polfinalni par sestavljata Brazilija in Francija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije