Slovenke navdušile osem tisoč navijačev

Za las so naše skakalke izgubile proti Avstrijkam.
Fotografija: Ema Klinec in kolegice so morale premoč priznati samo Avstrijkam. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Ema Klinec in kolegice so morale premoč priznati samo Avstrijkam. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Slovenske smučarske skakalke so zasedle drugo mesto na ekipni tekmi svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji, kjer se je za finale zbralo 8000 gledalcev. Slovenke v postavi Nika Križnar, Špela Rogelj, Katra Komar in Ema Klinec, vodilne po prvi seriji, so zbrale 1005,1 točke. Po ogorčenem boju so zmagale Avstrijke s 1008,7 točke.

Slovenske skakalke so ponovile lanski uspeh na Ljubnem, čeprav so bile letos precej bližje zmage. Vodile so tudi po polovici tekmovanja, na koncu pa za malo zaostale za prvimi favoritinjami Avstrijkami. Slednje so na krilih najboljše skakalke svetovnega pokala Chiare Hölzl, ki je nastopila povsem zadnja, za dobre tri točke in pol ugnale domačinke, tretje so bile Norvežanke (960,2) na čelu z olimpijsko prvakinjo Maren Lundby.

V nedeljo še posamična tekma

Današnji ekipni tekmi v nedeljo sledi še posamična. Skakalke so v petek zaradi premočnega vetra sicer ostale brez treninga in kvalifikacij, slednje bodo izpeljali v nedeljo neposredno pred posamični tekmo.

Poleg najboljših dveh Slovenk v svetovnem pokalu Eme Klinec in Nike Križnar, ki sta obe v »top 10«, bodo za Slovenijo v nedeljskih kvalifikacijah nastopile še Špela Rogelj, Katra Komar, Jerneja Brecl, Maja Vtič, Jerneja Repinc Zupančič, Katja Markuta in Pia Mazi.

Najboljši Slovenec Jelar

V Rasnovu so skakali moški. Slavil je Avstrijec Stefan Kraft, najboljši Slovenec je bil Žiga Jelar na 8. mestu. Do točk sta prišla še brata Prevc; Cene je bil 15., Domen pa 16.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije