PEKING 2022

Razočaranje za navijače! Meta Hrovat ostala brez kolajne

»Nisem popolnoma zadovoljna, ampak dala sem vse od sebe.«
Fotografija: Meta Hrovat je zdrsnila s četrtega na sedmo mesto. FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters
Odpri galerijo
Meta Hrovat je zdrsnila s četrtega na sedmo mesto. FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters

Meta Hrovat, četrtouvrščena iz prve veleslalomske vožnje, je končala na sedmem mestu (+ 1,35). V zadnji tretjini proge je zapravila več kot pol sekunde prednosti in zdrsnila po lestvici. Po nastopu je povedala, da ni popolnoma zadovoljna, da je pa dala vse od sebe: »Moja linija je bila preveč naokrog in to se je poznalo na času. Na startu nas je bilo 20, ki smo v drugo napadle stopničke, in izšlo se je, tako kot se je.«

Hectorjeva potrdila premoč v letošnji sezoni

Najboljšo predstavo je danes pokazala Švedinja Sara Hector, na drugo mesto se je uvrstila Italijanka Federica Brignone,(+ 0,28) na tretjo pa se je z osmega prebila Švicarka Lara Gut-Behrami, (+ 0,72).

Prva izmed Slovenk je v drugi vožnji nastopila Tina Robnik, ki pa je tik pred ciljem naredila večjo napako. Na koncu je zasedla 18. mesto (+ 3,21).  Andreja Slokar, 20. je še pred strmino odstopila, Ana Bucik pa je za pet mest izboljšala svojo uvrstitev in zasedla končno 11. mesto (+ 2,20). 

Odstop Shiffrinove, Vlhova 14.

Petra Vlhova je bila danes zelo neprepričljiva in je osvojila 14. mesto (+ 2,46). Ali je njena tehnika dovolj primerna za agresiven sneg na tokratnih olimpijskih igrah, pa bo bolje pokazala slalomska tekma, kjer je z Američanko Michaelo Shiffrin vsekakor največja favoritinja. Shiffrinova je danes odstopila že v prvi vožnji.

Ko je Lara Gut-Behrami v drugo prevzela vodstvo z veliko prednostjo, je vrgla rokavico najboljšim. Takoj za njo je Francozinja Tessa Worley grdo padla, prav tako pa Američanka Nina O Brien, šesta po prvi vožnji, ki si je po prvih informacijah zlomila nogo. Reševalci so jo na saneh odpeljati v bolnišnico.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije