KOŠARKA

Slovenija na krilih Dončića in Dragića prepričljivo ugnala sosede

Spet sta zaigrala skupaj v reprezentančnem dresu.
Fotografija: Lika in Goran. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Lika in Goran. FOTO: Blaž Samec

Slovenska košarkarska reprezentanca je v Trstu na pripravljalni tekmi pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo 2023 premagala Italijo z 90 : 71. Slovence v prihodnjih dneh v okviru kvalifikacij za SP 2023 čakata še zadnji preizkušnji, in sicer 30. junija v Ljubljani proti Hrvaški in 3. julija v Stockholmu proti Švedski.

Dolgo pričakovana tekma, na kateri sta spet po septembru 2017 v slovenskem dresu skupaj zaigrala Luka Dončić in Goran Dragić, je kljub prijateljskemu značaju požela precej zanimanja, že ogrevanje debelo uro pred tekmo si je v tržaški dvorani ogledalo več sto ljudi.

Slovenija, ki je po Dončićevi vrnitvi pogrešala le Žana Marka Šiška, je Italijane gladko odpravila, z nekaj potezami sta gledalce navdušila tudi oba slovenska zvezdnika. Tako je slovenska vrsta na 20. medsebojni tekmi z Italijo 14. zmagala, proti njej pa je neporažena že od leta 2006.

Luka Dončić. FOTO: Blaž Samec
Luka Dončić. FOTO: Blaž Samec

Pri Sloveniji je Dončić tekmo končal z 12 točkami (met 4/12), 7 skoki in 5 podajami v dobrih 23 minutah, Goran Dragić je dodal 11 točk in 4 podaje v dobrih 12 minutah. Pri Italijanih je 13 točk zbral Tomas Woldetensae, 12 točk in 10 skokov pa je dodal Achille Polonara.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije