MLADINSKO SP 2023

Slovenski upi pometli s konkurenco in postali svetovni prvaki

To je prvi naslov za Slovenijo na MSP na mešanih ekipnih tekmah v smučarskih skokih po Lake Placidu 2017, skupno pa tretji v zgodovini.
Fotografija: Nika Prevc. FOTO: Aleš Fevžer
Odpri galerijo
Nika Prevc. FOTO: Aleš Fevžer

Ajda Košnjek, Rok Masle, Nika Prevc in Maksim Bartolj so na zadnji tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v kanadskem Whistlerju prepričljivo osvojili naslov prvakov na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih. Zbrali so 920,2 točke, srebro je osvojila Japonska z 875,2 točke, bron pa Nemčija z 873,7.

image_alt
Še ena medalja, pred slovenskimi skakalkami le Japonke

image_alt
Slovenski upi skočili do medalje na SP

Tekma se za Slovenijo sicer ni začela tako, kot se je končala. Ajda Košnjek je skočila 88 metrov, kar je bila le osma ocena skupine. Rok Masle je imel s 94,5 m četrto oceno druge izmenjave, Nika Prevc pa je z 98,5 m ekipo že popeljala na vrh, ki ga je potrdil Bartolj z 99 m. Po prvi seriji sta Sloveniji sledili Nemčija in Avstrija.

V finalu je Košnjekova skočila precej dlje, 94,5 m, Masle je imel prvo oceno izmenjave s 101,5 m tako kot Prevčeva s 102,5 m, zanesljivo zmago pa je potrdil Bartolj s 96 m. To je prvi naslov za Slovenijo na MSP na mešanih ekipnih tekmah v smučarskih skokih po Lake Placidu 2017, skupno pa tretji v zgodovini.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije