KAJAK IN KANU

Slovenci so se okitili z zlatom

Slovenski kajakaši ubranili naslov svetovnih prvakov.
Fotografija: Trojica na svetovnem vrhu. FOTO: Nina Jelenc
Odpri galerijo
Trojica na svetovnem vrhu. FOTO: Nina Jelenc

SEU D'URGELL – Slovenski kajakaši Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Simon Oven so na svetovnem prvenstvu Seu d'Urgellu postali svetovni prvaki v ekipnem spustaškem sprintu. Slovenci so na reki Segre za 40 stotink sekunde prehiteli Francoze, tretji pa so bili Britanci, ki so zaostali 1,17 sekunde. Nastopilo je deset reprezentanc.

Po razočaranju v ekipnih slalomskih preizkušnjah se slovenski tabor na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah vendarle veseli prve kolajne. Pričakovano so jo osvojili kajakaši v spustu, ki so ubranili naslov svetovnega prvaka. Edini, ki bi jih glede na dosežke v zadnjih sezonah lahko premagali, so bili Francozi, pri prvem vmesnem času je tudi kazalo na to, toda do konca so Slovenci dodali plin in prišli do zlata.

»S Francozi se zadnja leta izmenjujemo na prvem mestu, zdaj smo mi prvič ubranili naslov. To je že moja šesta zlata kolajna z ekipo, do njih sem prišel z 11 različnimi reprezentančnimi kolegi. Vesel sem in ponosen, tudi na Anžeta in Simona, ki sta opravila odlično delo. Bili smo uigrani, letos smo prvič trenirali tudi ekipno vožnjo, ker je proga specifična. Vodostaj je nizek, valovi te kar odbijejo, zato smo morali biti uigrani, dodaten trening pa se je izplačal,« je dejal 35-letni kapetan ekipe Žnidarčič.

»Tu smo bili letos kar nekajkrat. Morali smo se navaditi na zahtevno progo za ekipne vožnje in uspelo nam je. Osvojili smo tisto, po kar smo prišli,« pa je bil vesel Urankar, najmlajši član ekipe, ki je vozil za Ovnom in pred Žnidarčičem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije