SVETOVNO PRVENSTVO

Slovenci favoriti, a tokrat ostali praznih rok

Na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih so bili četrti.
Fotografija: Bor Pavlovčič, Nika Križnar, Anže Lanišek in Ema Klinec so tokrat zaostali za pričakovanji. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Bor Pavlovčič, Nika Križnar, Anže Lanišek in Ema Klinec so tokrat zaostali za pričakovanji. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Po treh skakalnih tekmah in tudi treh slovenskih odličjih na letošnjem nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu smo na današnji mešani ekipni tekmi pričakovali še četrto. Slovenska ekipa v zasedbi Nika Križnar, Bor Pavlovčič, Ema Klinec in Anže Lanišek je veljala za enega glavnih favoritov, toda tokrat Slovenci niso imeli najboljšega dne in so ostali brez kolajne, na četrtem mestu.

Svetovni prvaki so kar nekoliko nepričakovano postali domačini Nemci Katharina Althaus, Markus Eisenbichler, Anna Rupprecht in Karl Geiger, ki so ubranili zmago izpred dveh let. Srebro so osvojili Norvežani, ki so za zmago zaostali za 5,2 točke, bron pa Avstrijci, ki so bili od zmage oddaljeni 14,6 točke.

Lanišek je svoje delo opravil z odliko, Križnarjeva in Pavlovčičeva sta bila solidna, zalomilo pa se je novopečeni svetovni prvakinji Klinčevi, ki že na ženski ekipni tekmi dan po posamični ni pokazala svojih najboljših predstav, danes pa je naredila večji napaki, je potrdil tudi 'nadomestni selektor' skakalk Anže Lavtižar, ki je vskočil po pozitivnem testu na virus sars-cov-2 selektorja Zorana Zupančiča.

Kapetan ekipe Lanišek je bil po tekmi s svojimi nastopi lahko zadovoljen, manj z novim četrtim mestom, ki jih ima, kot pravi, že vrh glave. »V prvi seriji sem imel zelo težke razmere, moj skok ni bil slab. V finalu pa je bilo odlično. Ne glede na vse moram biti danes s svojimi skoki zadovoljen. Upam, da smo se kaj naučili iz teh četrtih mest. Malo sem bil napet na vrhu skakalnice, ker sem vedel, da znamo mi to bolje opraviti. Mislim, da smo bili sposobni skočiti na stopničke,« je v izjavi za nacionalno televizijo po tekmi dejal najboljši slovenski skakalec to zimo.

Z današnjo tekmo so se skakalci poslovili od srednje naprave, po dnevu premora jih čaka selitev na veliko skakalnico. V torek dekleta čakajo kvalifikacije, v sredo ob 17.15 pa je na sporedu premierna tekma za skakalke na veliki napravi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije