SMUČARSKI SKOKI

Skakalec Žiga Jelar drugi na svetovnem pokalu v romunskem Rasnovu

Jelar v romunskem Rasnovu zaostal le za Wellingerjem.
Fotografija: Žiga Jelar. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Žiga Jelar. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar, edini med slovenskimi reprezentanti za bližnje svetovno prvenstvo v Planici, ki je odpotoval na tekme v Romunijo, je zadnji test dobro izkoristil. Na današnji tekmi v Rasnovu je v finalu pokazal odličen nastop in s šestega mesta po prvi seriji napredoval na končno drugo. Zmagal je Nemec Andreas Wellinger.

Jelar (240,2 točke) je v Rasnovu tik pred domačim SP prišel do svoje najboljše uvrstitve to zimo, prvih stopničk, skupno pa se je v karieri še četrtič povzpel na zmagovalni oder tekem najvišje ravni. Za zmagovalcem je zaostal zgolj za dve desetinki točke.

Do točk sta od peterice Slovencev prišla še dva. Maksim Bartolj (208,4), 17. po prvi seriji, je prvenec v svetovnem pokalu sklenil na 20. mestu, Rok Masle (204,1) pa je v finalu napredoval na 25. mesto.

Že po prvi seriji sta nastope končala Matija Vidic na 34. in Žak Mogel na 38. mestu.

V Rasnovu so kvalifikacije za današnjo tekmo odpadle, saj na startnem seznamu ni bilo niti 50 skakalcev, zato so imeli tekmovalci le prolog.

Večina najboljših se namreč pripravlja na bližnje svetovno prvenstvo, ki se bo prihodnji teden začelo v Planici, in je postojanko v Romuniji izpustila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije