SMUČARSKI SKOKI

Sijajni Pavlovčič tik pod oder in do uvrstitve kariere

Anže Lanišek je bil 10.
Fotografija: Mladi skakalec Bor Pavlovčič je bil po prvi seriji tretji. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Mladi skakalec Bor Pavlovčič je bil po prvi seriji tretji. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud (285,5 točke) je zmagovalec prve posamične tekme za svetovni pokal v nemškem Willingenu. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Daniel Andre Tande (276,6), tretji pa je bil Poljak Kamil Stoch (272,2). Najboljši Slovenec je bil Bor Pavlovčič (268,4), ki je zasedel četrto mesto.

S tem je 22-letni slovenski skakalec dosegel najvišjo uvrstitev v svetovnem pokalu. Pred tem je bil najviše uvrščen na sedmo mesto v finski Ruki na začetku te sezone. Za prvimi stopničkami v karieri je zaostal le 3,8 točke.

Po prvi seriji je bil Pavlovčič tretji z malenkostno prednostjo pred Stochom. V drugo je mesto proti izkušenemu Poljaku izgubil, potem ko je pristal pri 136,5 metra. Pavlovčič je bil sicer v petkovih kvalifikacijah šele 27., danes pa je bil v poskusni seriji že peti in očitno prenesel občutke tudi na tekmo.

Desetič se je letos med deset najboljših uvrstil Anže Lanišek. Najboljši slovenski skakalec v skupnem seštevku, tam po novem zaseda šesto mesto, je bil po prvi seriji 12., v drugo pa je napredoval do končnega desetega mesta.

Do točk je na prvi od dveh tekem v Willingenu prišel Žiga Jelar (227,8). Po prvi seriji je bil 19., v drugo pa je pridobil eno mesto in osvojil 13 točk za svetovni pokal.

V finale se nista uvrstila povratnik v svetovni pokal Timi Zajc, ki skače prvič po izključitvi iz ekipe za SP v poletih v Planici decembra lani, in Tilen Bartol. Na koncu sta zasedla 42. oziroma 43. mesto.

V Willingenu na največji izmed velikih skakalnic ne nastopata Peter Prevc. Najstarejši izmed bratov Prevc je bil pozitiven na novi koronavirus, zaradi bližnjega stika pa je v domovini ostal tudi njegov brat Domen. Še pred tem je bil pozitiven na novi koronavirus tudi Cene Prevc.

V nedeljo bo v Willingenu še ena posamična tekma. Začela se bo ob 16.15.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije