SVETOVNI POKAL

Shiffrinovi poolimpijski slalom, Bucikova 22., Hrovatova 25.

Še en slalomski nastop v tej sezoni svetovnega pokala sta si zagotovili Ana Bucik in Maruša Ferk, ki bo v Aare odpotovala, čeprav se danes ni uvrstila v finale.
Fotografija: Mikaela Shiffrin. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin. FOTO: Reuters

OFTERSCHWABG – Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka predzadnjega slaloma sezone za svetovni pokal alpskih smučark v nemškem Ofterschwangu. Druga je bila Švicarka Wendy Holdener (+0,09), tretja Švedinja Frida Hansdotter (+0,72). Dve Slovenki sta osvojili točke. Ana Bucik je bila 22. (+3,71), Meta Hrovat 25. (+4,08).

Shiffrinova, ki je olimpijski slalom v Jongpjongu končala na nehvaležnem četrtem mestu, je osvojila svojo še 42. zmago v svetovnem pokalu, 31. slalomsko. Američanka, ki bo 13. marca dopolnila 23 let, je dobila še šesti slalom v tej sezoni, skupno pa je to njena že enajsta zmaga od začetka sezone.

Shiffrinova si je že predčasno zagotovila tako veliki kristalni globus za zmago v seštevku sezone, drugega zaporednega, kot tudi mali kristalni globus za dobljeni slalomski seštevek. Gre za njenega že petega slalomskega.

Po današnjem slalomu je tudi znano, da sta si še en slalomski nastop v tej sezoni svetovnega pokala zagotovili Ana Bucik in Maruša Ferk, ki bo v Aare odpotovala, čeprav se danes ni uvrstila v finale. Bucikova v posebnem slalomskem seštevku zaseda 22. mesto, Ferkova pa je 25.

Veleslalom in slalom v Ofterschwangu sta bili zadnji ženski tekmi letošnje sezone pred finalom svetovnega pokala v Aareju, ki bo prihodnje leto prizorišče svetovnega prvenstva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije