SLALOM

Shiffrinova ostaja gospodarica Killingtona, Bucikova v dvajseterici

Američanka slavila z rekordno prednostjo.
Fotografija: Mikaela Schiffrin ruši rekorde. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Mikaela Schiffrin ruši rekorde. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Američanka Mikaela Shiffrin je še četrtič po vrsti zmagala na slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Killingtonu v ameriški zvezni državi Vermont. V finalu je od treh Slovenk nastopila le Ana Bucik, ki je z 19. mestom poskrbela za prve slalomske točke slovenske ženske vrste v novi zimi.

Shiffrinova je slavila z rekordno prednostjo v svetovnem pokalu. Petra Vlhova iz Slovaške na drugem mestu je namreč za njo zaostala več kot dve sekundi, natančno 2,29 sekunde. Tretja je bila Švedinja Anna Swenn Larsson (+2,73), potem ko je tretjeuvrščena po prvi vožnji Švicarka Wendy Holdener v finalu odstopila.

Prehitela legendo

Domačinka v Killingtonu je prikazala enkratno prvo vožnjo ter s končnim časom pod 52 sekundami (51,98) postavila letvico previsoko za druge tekmovalke, v finalu pa s tretjim najboljšim časom druge proge le še potrdila boj za novo domačo zmago.

Američanka je slavila drugo slalomsko zmago v sezoni. Skupno ima že 42 slalomskih zmag v svetovnem pokalu, s čimer je za dve prehitela prejšnjega rekorderja, slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka (40).

Shiffrinova je še z enim podatkom danes navdušila ljubitelje statistike. Z 62. zmago v svetovnem pokalu se je na četrtem mestu na večni lestvici izenačila z Avstrijko Annemarie Moser Pröll. Od letos upokojena Avstrijec Marcel Hirscher in Američanka Lindsey Vonn sta kopičenje zmag ustavila pri številkah 67 in 82, svetovni rekorder Stenmark jih ima 86.

Dvojni slovenski odstop

Slovenke se v novi sezoni še niso udomačile na slalomskih progah. Meta Hrovat, ki je v soboto na veleslalomu navdušila z desetim mestom, še ni našla pravih slalomskih občutkov. V Leviju je bila prepočasna za drugo vožnjo, tokrat pa se je njen naskok na finale končal pred ciljem z odstopom.

Po poti Hrovatove je šla še Maruša Ferk. Edini slovenski finale si je privozila Bucikova, ki je s startno številko 40 poskrbela za eno lepših presenečenj prve vožnje. Goričanka si je za zunajserijsko Shiffrinovo nabrala 3,80 sekunde zaostanka, kar je po polovici tekme zadoščalo za 16. čas. V drugi vožnji svojega nastopa ni popravila, si je pa vseeno privozila prve slalomske točke v novi zimi. Njen skupni zaostanek za zmagovalko je znašal 5,34 sekunde.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije