PRIJATELJSKA TEKMA

Šeško in Šporar zadela za zmago nad Romunijo

Slovence lahko veseli predvsem prvi polčas, drugi je bil slabši.
Fotografija: FOTO: Borut Zivulovic, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Borut Zivulovic, Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Cluj-Napoci pri Romuniji zmagala z 2 : 1 (2 : 0). Za Slovenijo sta v prvem polčasu zadela Benjamin Šeško in Andraž Šporar, za Romunijo pa v drugem Denis Dragus. V nedeljo bodo izbranci Matjaža Keka ob 15. uri igrali še proti Črni gori v Stožicah.

Slovenski nogometaši so na predzadnji tekmi v letu 2022 nalogo opravili z odliko. Romunski navijači so poudarili, da je romunska ekipa v gradnji, da je manjkalo nekaj ključnih igralcev, vendar pa priznali, da so prišli pogledat predvsem Jana Oblaka in Benjamina Šeška.

Prav Šeško je bil eden izmed teh, ki so poskrbeli za novo slovensko zmago in dobro voljo pred nedeljsko tekmo s Črno goro in še pomembnejšim marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovence lahko veseli predvsem prvi polčas, v katerem so poleg dveh golov zapravili še kar nekaj priložnosti, po zamenjavah igralcev in tudi sistema pa je bil drugi polčas slabši. Priložnosti so v njem zapravljali domači, med drugim so še drugič (prvič v prvem polčasu) zadeli okvir vrat. Nekajkrat pa se je izkazal tudi slovenski vratar Jan Oblak.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije