TOKIO 2020

Bujakova do najvišje uvrstitve na cestnih dirkah na OI, Jorgić po drami v 3.krog

Tako je danes s slovenskimi nastopi ...
Fotografija: FOTO: KZS
Odpri galerijo
FOTO: KZS

V Tokiu poteka drugi dan olimpijskih iger. Adrian Gomboc je izpadel v repasažu v kategoriji do 66 kg. Boljši je bil Izraelec Baruh Šmajlov. Gomboc je tako zasedel končno sedmo mesto. 
FOTO: Sergio Perez, Reuters
FOTO: Sergio Perez, Reuters


»Škoda. Zadnje leto mi ni šlo najboljše, a vedel sem, da bo šlo. V Riu sem bil peti, zdaj sedmi. Nisem bil tako pripravljen kot nazadnje, skušal sem se zbrati, a mislim, da je sedmo mesto to, kar sem trenutno sposoben. Vem, da sem dal vse od sebe, kar je najbolj pomembno, in vem, da sem pokazal dobre borbe,« je drugi olimpijski nastop ocenil slovenski reprezentant.

Gomboc je napovedal, da se bo po vrnitvi v Slovenijo najprej posvetil sanaciji poškodbe kolka, nato pa razmišlja, da bi presedlal v višjo kategorijo do 73 kilogramov. Tudi tokrat je nastopal s pomočjo protibolečinskih tablet.

Zelko osmi, regato prestavili

Jadralec Žan Luka Zelko je na regatnem polju v Kamakuri pri Enošimi, kjer potekajo jadralni boji na olimpijskih igrah v Tokiu, po prvem dnevu v razredu laser med 35 tekmovalci osmi. Za najboljšim, Francozom Jeanom Baptistom Bernazom, je v prvi regati zaostal minuto in 46 sekund. Drugo predvideno regato so prestavili na ponedeljek.

Savšek in Terčelj naprej

Kanuist Benjamin Savšek je uspešno opravil kvalifikacije olimpijske preizkušnje in se uvrstil v ponedeljkov polfinale, kjer bo nastopilo 15 najboljših. Savšek je v prvi kvalifikacijski vožnji postavil najhitrejši čas, v drugi pa 12. V polfinale se je uvrstila tudi kajakašica Eva Terčelj, ki pa v kvalifikacijah ni bila povsem pri vrhu. Potem ko je bila v prvi kvalifikacijski vožnji s štirimi dotiki 15., je v drugo imela zgolj en dotik in pristala na devetem mestu.

Jorgić po dramatičnem debitantskem boju napredoval v 3. krog

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v svojem prvem olimpijskem nastopu uspešno opravil svojo nalogo. Osemnajsti nosilec je v 2. krogu olimpijskega turnirja v Tokiu premagal Španca Alvara Roblesa s 4:3 (2, 10, -5, -9, -5, 13, 8). Jorgić, ki bo čez pet dni dopolnil 23 let, je pred dvobojem s Špancem, ki ga pozna in ga je tudi že premagal, napovedal zmago.


Kiesenhoferjeva izkoristila neodločnost favoritinj

Avstrijska kolesarka Anna Kiesenhofer je zmagovalka cestne dirke na olimpijskih igrah v Tokiu. Avstrijka je na 137 km dolgi trasi slavila iz ubežne skupine, ki jo je glavnina spustila predaleč v ospredje. Srebro je osvojila Nizozemka Annemiek Van Vleuten, bron Italijanka Elisa Longo Borghini, slovenska predstavnica Eugenia Bujak pa je bila 19. Vseeno je to najvišja slovenska uvrstitev na cestnih dirkah na OI. V Londonu je bila namreč Polona Batagelj 22. Bujakova pravi, da se s tem še ne bo zadovoljila: »Rada nastopam za Slovenijo in vem, da v prihodnje lahko pokažem še več,« je izjavo za STA sklenila kolesarka.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije