DIRKA PO ŠPANIJI

Rogličeva Jumbo-Visma slavila na uvodnem kronometru dirke po Španiji

Odličen začetek letošnje Vuelte za našega kolesarskega asa.
Fotografija: FOTO: Bram Berkien
Odpri galerijo
FOTO: Bram Berkien

Kolesarska zasedba Jumbo-Visma je s slovenskim asom Primožem Rogličem slavila na uvodnem ekipnem kronometru 77. izvedbe dirke po Španiji. V nizozemskem Utrechtu je po 23,3 km dolgi trasi na veselje tamkajšnjega občinstva domače moštvo tekmece ugnalo za 13 sekund. Rdečo majico je oblekel Rogličev moštveni kolega, Nizozemec Robert Gesink.

Ekipa 32-letnega Zasavca je bila od samega začetka daleč najhitrejša na cestah po Utrechtu. Že na prvem vmesnem času je imela Jumbo-Visma 13 sekund naskoka pred ekipo Quick-Step Alpha Vinyl ter 17 pred Ineos Grenadiers.

V cilju je nato britanska zasedba, ki je pospešila ritem v drugem delu trase, ugnala belgijski Quick-Step za vsega sekundo. Slabih osem minut kasneje pa je v cilju Jumbo-Visma do tedaj vodilni čas 24:53 izboljšala za 13 sekund.

Ker je prvi ciljno črto prečkal izkušeni Gesink, bo v drugi etapi po domačih cestah od Hertogenboscha do Utrechta (175,1 km) oblekel tudi rdečo majico vodilnega. Roglič bo sobotno preizkušnjo začel kot drugouvrščeni.

Od favoritov za skupno zmago sta najbliže Rogliču Ekvadorec Richard Carapaz (Ineso Grenadiers) s 13 sekundami zaostanka in Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl), ki zaostaja še sekundo več.

V soboto se bodo kolesarji iz Hertogenboscha podali ob 13.23, organizatorji pa najboljše v cilju v Utrechtu pričakujejo okoli 17.30.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas