ZADNJA ETAPA

Fenomenalni Roglič tretjič kralj Vuelte: to so bile njegove prve besede po zmagi

Zadnji dan Vuelte je potekala še dirka na čas od Padrona do glavnega trga v Santagio de Composteli.
Fotografija: FOTO: Tim De Waele, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Tim De Waele, Reuters

Primož Roglič je s fenomenalno vožnjo še tretjič zapored zmagovalec dirke po Španiji. Danes je slavil še v vožnji na čas. V prvi izjavi po koncu dirke je dejal, da je počaščen, da lahko za slovensko in svetovno kolesarstvo piše zgodovino.Zadnji dan je v vožnji na čas od Padrona do Santiaga de Compostele (33,8 km) slavil še četrto etapno zmago v zadnjih treh tednih in zasluženo še tretjič zapovrstjo osvojil špansko pentljo.Preberite še: 
image_alt
Stopili se boste: to je po koncu etape storil Primož Roglič (VIDEO) 

Vladar Vuelte


Roglič se je tako vpisal v zgodovino kot tretji kolesar, ki mu je uspelo v zaporednih letih osvojiti špansko pentljo. Prvemu je to uspelo Švicarju Tonyju Romingerju (1992–1994), nato pa le še Špancu Robertu Herasu (2003–2005).

Roglič je bil najboljši leta 2019, ko je ob premiernem nastopu na Vuelti ugnal Španca Alejandra Valverdeja in svojega rojaka Tadeja Pogačarja. Leto kasneje je v tesnem zaključku ugnal Ekvadorca Richarda Carapaza in Britanca Hugha Carthyja. Letos je zmagal štiri minute in 42 sekund pred domačinom Enricom Masom (Movistar) ter sedem minut in 40  sekund pred Avstralcem Jackom Haigom (Bahrain Victorious).

Zadnji dan oziroma vožnjo na čas je kot olimpijski zmagovalec v tej disciplini začel z zlato obarvanim kolesom in zmagal s časom 44:02 in za 14 sekund ugnal Danca Magnusa Corta Nielsna (EF Education-Nippo). Tretje mesto je pripadlo Nizozemcu Thymenu Arensmanu (Team DSM), ki je zaostal 52 sekund.


Odličen tudi Polanc


Od preostalih Slovencev je dobra vožnja uspela Janu Polancu. Zasedel je 14. mesto (+ 2:24). S tem je bil precej boljši tudi od državnega prvaka v kronometru Jana Tratnika (+ 3:21). Luka Mezgec je bil danes med zadnjimi (+ 6:57).Preberite tudi: 
image_alt
Roglič ne popušča, le še katastrofa mu lahko prepreči zmago
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije