DIRKA PO ŠPANIJI

Roglič osvojil odlično drugo mesto

Slovenski šampion le za Valverdejem, skupno še bliže Lopezu.
Fotografija: Primož Roglič. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Primož Roglič. FOTO: Jure Eržen, Delo

VALENCIA – Slovenski kolesar Primož Roglič je v sedmi etapi dirke po Španiji, ki se je končala z izredno zahtevnim vzponom na Mas de la Costo, osvojil drugo mesto. Rdečo majico vodilnega je s tretjim mestom oblekel Kolumbijec Miguel Angel Lopez, ki ima pred Zasavcem šest sekund prednosti. Etapno zmago je osvojil svetovni prvak Španec Alejandro Valverde.

Dobre štiri kilometre dolg vzpon s povprečnim naklonom 12,3 odstotka je dal prvi odgovor, kateri kolesarji se bodo na koncu borili za najvišja mesta.

Poleg Rogliča, Valverdeja in Lopeza je povsem spredaj kolesaril še Kolumbijec Nairo Quintana. Šele tik pod vrhom se je iz ozadja izstrelil Valverde, sledil pa mu je lahko le Roglič. Oba sta imela pred obema Kolumbijcema šest sekund prednosti.

Lopez bo znova oblekel rdečo majico najboljšega v skupnem seštevku. Pred Rogličem ima šest sekund prednosti, pred Valverdejem 16 in Quintana 27.

Z najboljšimi se je danes znova boril Tadej Pogačar, ki je prispel na cilj kot sedmi, 51 sekund za svetovnim prvakom. V skupnem seštevku je napredoval na šesto mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije