KOLESARSTVO

Roglič ostal brez boja za zmago

Najboljši Slovenec je dirko končal na 8. mestu.
Fotografija: Roglič je zaradi okvare kolesa izpadel iz boja za zmago. FOTO: Benoit Tessier, Reuters
Odpri galerijo
Roglič je zaradi okvare kolesa izpadel iz boja za zmago. FOTO: Benoit Tessier, Reuters

Belgijski kolesar Wout Van Aert (Jumbo-Visma) je zmagovalec dirke svetovne serije Amstel Gold. Na 216,7 kilometra dolgi krožni preizkušnji v bližini Valkenburga je bil v fotofinišu boljši od Britanca Toma Pidcocka. (Ineos Grenadiers). Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič na osmem mestu, tehnične težave pa so onemogočile Primoža Rogliča. Večji del dirke je bil v dobrem položaju, v predzadnjem krogu pred pomembnim vzponom na Cauberg pa ostal brez boja za zmago. Najboljši Slovenec je bil tako Mohorič, ki je v sprintu druge skupine zasedel osmo mesto. Tretje mesto zasedel Nemec Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe).

Preizkušnja v okolici Valkenburga je sicer večji del potekala mirno. Toda v 10. od skupno 13 krogov se je dirka razživela. Zelo aktivna sta bila tudi slovenska kolesarja pri Bahrain Victoriousu. Najprej je napadal Jan Tratnik, nato pa še Mohorič, a se nikomur ni uspelo resneje odlepiti od glavnine.



V zadnjem krogu na poti do cilja v Berg en Terblijtu so se ob napadu na Geulhemmerberg oddaljili Van Aert, Pidcock in Schachmann. Na dirki sta nastopila še dva Slovenca, Luka Mezgec (BikeExchange) in Jan Polanc (UAE Team Emirates), ki pa tako kot Roglič in Tratnik nista bila v ospredju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije