VUELTA

Roglič ne popušča, le še katastrofa mu lahko prepreči zmago

V nedeljo kolesarje čaka še kronometer.
Fotografija: Bo v nedeljo še tretjič zapored osvojil dirko po Španijii? FOTO: Sergio Perez, Reuters
Odpri galerijo
Bo v nedeljo še tretjič zapored osvojil dirko po Španijii? FOTO: Sergio Perez, Reuters

Zmagovalec predzadnje etape letošnje kolesarske dirke po Španiji je Francoz Clemont Champoussin, slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil drugi z zaostankom šestih sekund, tretji je bil s še dvema sekundama zaostanka več Adam Yates. Toliko je zaostal tudi Španec Enric Mas, Rogličev najbližji zasledovalec v skupnem seštevku.

Predzadnja etapa Vuelte  je prinesla 202,2 kilometra dolgo traso in pet kategoriziranih vzponov v zadnjih 90 kilometrih. Najdaljši in najstrmejši je bil vzpon na prelaz Mougas okoli 56 kilometrov pred ciljem (9,8 kilometra; 6,4 odstotka). Zadnji vzpon na Castro de Herville je bil dolg 9,7 kilometra s povprečnim naklonom 4,8 odstotka, a z nekaj zahtevnimi odseki nad 10 odstotki naklona. 
Preizkušnja ni bila tako zahtevna, kot sta bili tisti v sredo in četrtek, ko si je Roglič privozil zajetno prednost pred tekmeci.



V nedeljo bo na vrsti le še 33,8 kilometra dolg kronometer do Santiaga de Compostele, ki bo določil končni vrstni red 76. dirke po Španiji. Pred zadnjim dejanjem dirke ima Roglič pred Masom dve minuti in 38 sekund prednosti, tretji Jack Haig pa zaostaja še za dve minuti in 10 sekund več.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije