KOLESARSKI AS

Roglič dobil še tretjo etapo zapovrstjo

Številni poskušali z napadi, a brez uspeha.
Fotografija: »Zelo sem zadovoljen z načinom, kako sem prišel do zmage,« je povedal Primož Roglič. FOTO: Jumbo Visma Delo
Odpri galerijo
»Zelo sem zadovoljen z načinom, kako sem prišel do zmage,« je povedal Primož Roglič. FOTO: Jumbo Visma Delo

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je na pragu skupne zmage na dirki svetovne serije od Tirenskega do Jadranskega morja. Zasavec je bil najboljši še na tretji etapi zapovrstjo, dobil je namreč še šesto, 193 kilometrov dolgo etapo, ki ni bila gorska, a vseeno zaradi več kratkih in strmih vzponov na tlakovanem cestišču zelo zahtevna.

Na koncu jo je odločil sprint šesterice, v kateri je bil trikratni zmagovalec Vuelte, kolesar Jumbo-Visme, močnejši od Britanca Taa Geoghegana Harta in Joaa Almeide.

V skupnem seštevku ima zdaj Slovenec, ki je zabeležil 68. zmago v karieri, s čimer se je izenačil z legendarnim Špancem Albertom Contadorjem, 18 sekund prednosti pred Almeido in 23 pred Geogheganom Hartom. Nedeljska zadnja etapa je ravninska, strokovnjaki napovedujejo, da jo bo odločil skupinski sprint, a Roglič, ki je imel v preteklosti tudi že veliko smole v zadnjih etapah, še noče trditi, da je boj končan.

Miren, brez panike

»Izkušnje govorijo, da ni še konec, dokler se dirka uradno ne konča,« je zatrdil Kisovčan, ki je bil zelo zadovoljen, da je dobil tudi specifično, v drugi polovici krožno etapo, ki je bila zaradi kratkih in strmih vzponov na tlakovanem cestišču bolj podobna ardenskim klasikam kot pa etapam na največjih večdnevnih preizkušnjah. Svoje je dodala še živčnost tekmovalcev, pred njo je bilo kar 16 tekmovalcev v skupnem seštevku v eni minuti.

Zato ni bilo nič presenetljivega, da so številni poskušali z napadi. A ekipa Jumbo-Visme je pred odločilnimi trenutki vse nadzorovala, čeprav je izgubila dva tekmovalca. Dylan van Baarle je odstopil, Wilco Kelderman pa 30 kilometrov pred ciljem padel in zaostal. Pred zadnjim delom je zaostal tudi Wout van Aert, a panike pri Rogliču ni bilo.

Tudi ne po napadu Rusa Aleksandra Vlasova, ki si je skupaj še s tremi tekmovalci 20 kilometrov pred ciljem priboril pol minute prednosti, bil tako tudi v virtualnem vodstvu, toda Slovenec je imel tudi srečo, da so bili v zasledovalni skupini še mnogi drugi z visokimi pričakovanji, tako da so ubežnike s skupnimi močmi ujeli.

Odločitev pa je padla na zadnjih dveh vzponih, ki sta pokazala, da je Roglič najmočnejši, kar je v zadnjih metrih tudi potrdil.

»Zelo sem zadovoljen z načinom, kako sem prišel do zmage. Ta je bila zelo zapletena, veliko je bilo kolesarjev okoli mene, veliko je bilo napadov, poskusov, zato je bilo težko vse nadzorovati,« je dejal Roglič.

Preberite še:

image_alt
Kosmatinec Roglič: Zakaj si kolesarji sploh brijejo noge

image_alt
Rogliču peta etape dirke med dvema morjema in skupno vodstvo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije