KOLESARSTVO

Roglič danes prvič brani skupno prvo mesto

Bo še četrtič zapored osvojil dirko po Španiji?
Fotografija: Fotografija z julijske tekme po Franciji. FOTO: Christian Hartmann, Reuters
Odpri galerijo
Fotografija z julijske tekme po Franciji. FOTO: Christian Hartmann, Reuters

Kolesarji na španski Vuelti bodo danes tekmovali v peti etapi. Potem ko si je v torek privozil rdečo majico vodilnega, bo slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič danes prvič na letošnji izvedbi španske dirke branil skupno prvo mesto. Pred tekmeci ima več kot deset sekund naskoka.

Roglič, član ekipe Jumbo Visma, je v ponedeljek s sprintom v zadnjih 300 metrih dobil etapo od Vitoria-Gasteiza do Laguardie, s tem pa ob bonifikacijskih sekundah, ki jih je prejel pred tem na gorskih ciljih, tudi več kot deset sekund naskoka v skupnem seštevku.

Skupno ima Roglič pred današnjim nadaljevanjem dirke v Baskiji 13 sekund naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Američanom Seppom Kussom, tretji je Britanec Ethan Hayter iz ekipe Ineos Grenadiers, ki zaostaja 26 sekund.

Jumbo Visma tako nadaljuje prevlado z uvodnega dela Vuelte v severni Evropi, ko so Roglič in druščina odlično unovčili nastop in zmago v uvodni ekipni vožnji na čas v Utrechtu. Po prvi etapi je bil tako v rdečem Nizozemec Robert Gesink, po drugi njegov rojak Mike Teunissen, pred selitvijo v domovino dirke pa še Italijan Edoardo Affini.

Danes udeležence čaka še ena podobno zahtevna etapa kot v ponedeljek, ko je 32-letni Zasavec prevzel vodstvo. Prevoziti bodo morali 187 km med Irunom in Bilbaom, etapa pa ima tudi pet vzponov, med drugim bo 12 km pred ciljem prišel najtežji preizkus v obliki 4,6 km dolgega vzpona z naklonom 7,9 % na Alto del Vivero.

Drugi slovenski udeleženec Jan Polanc (UAE Team Emirates) ima pred nadaljevanjem dirke skupno 39. izhodišče z minuto in 21 sekundami zaostanka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije