HOKEJ NA LEDU

Risi mešanih občutkov z lova na Baltiku

Slovenska hokejska reprezentanca zasedla zadnje mesto na turnirju v Latviji. Že februarja prvi del kvalifikacij za OI, aprila v boj za vrnitev med najboljše.
Fotografija: Žiga Jeglič je pred tem turnirjem za rise nazadnje igral na olimpijskih igrah v Pjongčangu. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Žiga Jeglič je pred tem turnirjem za rise nazadnje igral na olimpijskih igrah v Pjongčangu. FOTO: Matej Družnik

LIEPAJA – Slovenski hokejisti so se včeraj z mešanimi občutki vračali h klubom po prvem reprezentančnem zboru v sezoni. Na močnem turnirju v Latviji so namreč zasedli zadnje 4. mesto, toda z enakim številom točk kot pred njimi gostitelji in Francozi, povrhu so edini v teh treh dneh ugnali zmagovalce četveroboja Beloruse.

Četrto leto zapored reprezentance Belorusije, Francije in Slovenije izkoristijo za medsebojne tekme, krog so zdaj sklenile s turnirjem ob Baltskem morju, glede na dobre izkušnje in zares močne pripravljalne teste pa bi bili pri HZS navdušeni, če bi tudi v prihodnje med pripravami na velika tekmovanja ohranili stik s tako močnimi reprezentancami. Med temi bosta Latvija in Belorusija nadaljevali sezono med odštevanjem do prvenstva najvišjega razreda maja 2020 v Švici, pred Francozi in našimi risi pa bo svetovno prvenstvo skupine B v Ljubljani, kjer bo slovenska vrsta, razumljivo, napadla vizum elite za leto 2021.

Niso upoštevali dogovora

Prav slovenska in francoska reprezentanca sta se pomerili za slovo od Baltskega morja, galski petelini so bili tokrat uspešnejši (3:0,) za rise je bilo boleče, ker niti enkrat niso premagali tekmečevega vratarja. »Takšen izid nam ne more biti v veselje, slabo je bilo v uvodnih dveh tretjinah, ko prvič na tem turnirju nismo upoštevali dogovora pred tekmo. Toda nato smo se vrnili na bolj spodbudno raven v zadnjih dvajsetih minutah, pokazali značaj brez vdaje, manjkal pa je seveda kakšen gol v mreži francoske reprezentance,« je strnil misli ob koncu turnirja Rok Tičar, vodilni as slovenske reprezentance v Latviji in avtor treh golov od skupno štirih, kolikor so jih izbranci selektorja Matjaža Kopitarja dosegli na turnirju. Slednji je bil podobno kot s Tičarjem lahko zadovoljen tudi s povratnikom po dopinškem prekršku in nato še poškodbi Žigo Jegličem, oba pa sta se ob Saboličevi odsotnosti preizkušala z nekaterimi novimi reprezentančnimi soigralci, na prvi tekmi v napadu z Luko Mavrom, hokejistom v najvišji ameriški univerzitetni ligi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije