ROKOMET

Ribničani bi pokvarili fešto

Rokometaši Celja Pivovarne Laško si lahko danes zagotovijo 22. naslov prvaka.
Fotografija: Veliki celjski up Domen Makuc bo danes spet dobil priložnost za dokazovanje. Foto: Uroš Hoćevar
Odpri galerijo
Veliki celjski up Domen Makuc bo danes spet dobil priložnost za dokazovanje. Foto: Uroš Hoćevar

LJUBLJANA – Srbski rockerji Partibrejkers so nedavno spet zažigali v Sloveniji, Ribničani pa bi radi danes pokvarili zabavo v Celju, kjer je vse nared za slavje ob 22. prvenstveni zvezdici, ko se bosta Celje Pivovarna Laško in Riko Ribnica srečala v 8. krogu končnice za prvaka v ligi NLB. Tekma v hramu slovenskega rokometa, dvorani Zlatorog, se bo začela ob 19. uri. Na lestvici ima Celje po sedmih krogih 43 točk, Ribnica na drugem mestu zaostaja za štiri. Gostitelji bi bili prvaki ob vsaki zmagi in tudi ob neodločenem izidu, če bi Ribnica dosegla manj kot 24 golov, kolikor so jih Celjani 24. marca, ko je bilo na Dolenjskem 24:24.
Lani so si pivovarji naslov prvaka zagotovili v predzadnjem kolu v Novem mestu, kjer bodo gostovali tudi prihodnji konec tedna. Po zmagi proti Krki so se odpravili na gostijo v ljubljansko pivnico Union, kamor jih je povabil zdajšnji predsednik kluba Jernej Smisl. Mimogrede – slednji je vmes zamenjal službo, iz Pivovarne Laško Union se je preselil v Novo KBM. Tokrat se proslava bržčas obeta v eni izmed lokalnih gostiln, čeprav v klubu načrtov ne razkrivajo, uradno praznovanje pa je napovedano za 25. maj, ko se bo z derbijem z Gorenjem sklenila sezona.
Ekipa Branka Tamšeta zmage nikakor ne sme vzeti za samoumevno. V tej končnici je bila že dvakrat na robu poraza, v Ribnici in Kopru. Tudi nazadnje na derbiju v Velenju je dolgo hodila po robu, potem pa v nekaj minutah strla odpor. Fantje so močno utrujeni, od 4. februarja so odigrali 20 tekem v ligi prvakov, ligi SEHA, pokalu Slovenije in končnici 1. SRL. V tem času jih je Ribnica 14 in te lažje v domačem prvenstvu.
Za nameček se je pri Celjanih poškodoval prvi organizator igre Jaka Malus, ki je že končal sezono. Na srečo se je ravno pravi čas s poškodbe na levo krilo vrnil Tilen Kodrin, zato bo lahko kapetan David Razgor prevzel dirigentsko palico. Od čudežnega najstnika Domna Makuca je vendarle krivično pričakovati, da bi 60 minut zganjal vragolije. Tamše bo znova pogrešal tudi Kristiana Bećirija, ki mu je RZS izrekla prepoved dveh tekem.
Veliki celjski up Domen Makuc bo danes spet dobil priložnost za dokazovanje. Foto: Uroš Hoćevar
Veliki celjski up Domen Makuc bo danes spet dobil priložnost za dokazovanje. Foto: Uroš Hoćevar

Ribničani bodo v Zlatorogu lačni uspeha, ne samo da bi radi potrdili vlogo nehvaležnih gostov in pokvarili zabavo, v zadnjih treh krogih želijo vsaj zadržati drugo mesto, kar bi bil največji uspeh kluba, če že ne začiniti bitke za prvaka. Drugo mesto bi jim teoretično dalo pravico do nastopa v ligi SEHA, toda tukaj tiči velik kavelj, saj je predsednik kluba Marko Obrstar velik nasprotnik slovenske udeležbe v regionalnem tekmovanju. »Zakaj ne bi dodali še malo popra tej končnici? Mi bomo storili vse, da se dobro zakuha. Vemo, da so Celjani favoriti, da so prvaki, že dolgo neporaženi, in da pripravljajo fešto. Mislim, da je še malo prezgodaj za fešto, mi bomo storili vse, da jo pokvarimo,« je poln samozavesti ribniški trener Siniša Markota. Pred Gorenjem ima Ribnica štiri točke naskoka. Velenjčani, ki bodo jutri ob 19. uri gostili Loko, bodo torej v nenavadnem položaju, saj bodo morali stiskati pesti za večne tekmece iz Celja. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas