BORMIO

Rešitve ni bilo več, brutalni padec prekinil smuk (VIDEO)

Tekma je bila za nekaj minut prekinjena.
Fotografija: Padec Hannesa Reichelta. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Padec Hannesa Reichelta. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

V Bormiu na južnem Tirolskem je na sporedu drugi smuk v dveh dneh. Slovita proga Stelvio je težave povzročala številnim smukačem, najbolje pa jo je ponovno ukrotil Italijan Dominik Paris. Ko je ta v cilju čakal, ali se bo našel še kak smukač, ki bi progo lahko odvozil bolje od njega, se je po njej podal Hannes Reichelt. Ko ga je na eni od grbin potegnilo preveč nazaj, rešitve ni bilo več, Avstrijca je pri veliki hitrosti odneslo v zaščitne ograje.

Sledilo je nekaj napetih trenutkov čakanja, nato pa se je Reichelt le pobral. Po prvih podatkih gre pri 39-letnem veteranu, ki so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, za poškodbo desnega kolena, je poročal Radio Slovenija.

Tekma je bila prekinjena, preden se je na progo, kjer je leta 2009 slavil Slovenec Andrej Jerman, podal Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.



Na koncu je za las slavil Paris, za katerim je zgolj za osem stotink sekunde zaostal presenečenje tekme, Švicar Urs Kryenbühl, kije senzacionalno na tretj emesto porinil rojaka Beata Feuza. Paris je z drugo zmago v sezoni prvič v karieri skočil na mesto vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije